Όταν δεν ξέρουμε τι να μαγειρέψουμε, αυτή η ομελέτα με πατάτες και λουκάνικο είναι η λύση. Απλά βάζουμε τα υλικά στο φούρνο και μέσα σε λίγη ώρα έχουμε ένα νόστιμο, σπιτικό γεύμα.
Υλικά
- 3 πατάτες κομμένες σε ροδέλες
- 1 πιπεριά κομμένη
- 5-6 ντοματίνια κομμένα στη μέση
- 2 λουκάνικα κομμένα σε ροδέλες
- 6 αυγά
- Τριμμένη φέτα (όσο θέλουμε)
- Αλάτι, πιπέρι
- Λάδι για το ταψί
Εκτέλεση
- Λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε τις πατάτες κομμένες σε ροδέλες.
- Τις ψήνουμε στους 200°C για περίπου 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
- Βάζουμε πάνω από τις πατάτες την κομμένη πιπεριά, τα ντοματίνια και τις ροδέλες λουκάνικου.
- Πασπαλίζουμε με τριμμένη φέτα.
- Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και περιχύνουμε το μείγμα πάνω από τα υλικά στο ταψί.
- Ψήνουμε στον φούρνο μέχρι η ομελέτα να ροδίσει και να ψηθεί καλά το αυγό (περίπου 20-25 λεπτά).
- Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και σερβίρουμε.