Ομελέτα φούρνου με πατάτες, λουκάνικο και φέτα

Κομμάτια ομελέτας φούρνου με πατάτες, πιπεριά, λουκάνικο και φέτα σε λευκό πιάτο

Όταν δεν ξέρουμε τι να μαγειρέψουμε, αυτή η ομελέτα με πατάτες και λουκάνικο είναι η λύση. Απλά βάζουμε τα υλικά στο φούρνο και μέσα σε λίγη ώρα έχουμε ένα νόστιμο, σπιτικό γεύμα.


Υλικά

  • 3 πατάτες κομμένες σε ροδέλες 
  • 1 πιπεριά κομμένη 
  • 5-6 ντοματίνια κομμένα στη μέση 
  • 2 λουκάνικα κομμένα σε ροδέλες 
  • 6 αυγά 
  • Τριμμένη φέτα (όσο θέλουμε) 
  • Αλάτι, πιπέρι 
  • Λάδι για το ταψί 


Εκτέλεση

  1. Λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε τις πατάτες κομμένες σε ροδέλες. 
  2. Τις ψήνουμε στους 200°C για περίπου 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. 
  3. Βάζουμε πάνω από τις πατάτες την κομμένη πιπεριά, τα ντοματίνια και τις ροδέλες λουκάνικου. 
  4. Πασπαλίζουμε με τριμμένη φέτα. 
  5. Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και περιχύνουμε το μείγμα πάνω από τα υλικά στο ταψί. 
  6. Ψήνουμε στον φούρνο μέχρι η ομελέτα να ροδίσει και να ψηθεί καλά το αυγό (περίπου 20-25 λεπτά). 
  7. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και σερβίρουμε.


Δημιουργός συνταγής: Αλεξάνδρα Κυριάκη

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!