
ΜΕΛΑΧΡΟΙΝΗ ΜΕ ΓΛΑΣΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
Υλικά
1 ποτήρι σπορέλαιο
1 ποτήρι ζάχαρη
1 1/2 ποτήρι αλεύρι κοσκινισμένο
1 αγελαδίτσα
1 ποτήρι αλεσμένα καρύδια
4 αυγά
1/2 κ.γ. σόδα
1 κ.γ. μπέικιν
1 κ.γ. κανέλα
1/2 κ.γ. γαρίφαλο τριμμένο
Σιρόπι
2 ποτήρια νερό
2 ποτήρια ζάχαρη
Γλάσο
1 μικρό κουτάκι κρέμα γάλακτος πλήρες
2 κουβερτούρες γάλακτος
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Οδηγίες
Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από τα καρύδια και τα χτυπάμε στο μίξερ .
Μετά από 5 λεπτά ανακατέματος προσθέτουμε χοντροκομμένα τα καρύδια και σε χαμηλή ταχύτητα ανακατεύουμε για 2 λεπτά.
Λαδώνουμε ένα ταψάκι ελαφρώς πασπαλίζουμε και με λίγο αλεύρι τινάζοντας το περιττό και ρίχνουμε το μείγμα μέσα,
Το ψήνουμε στο προθερμασμένο φούρνο για περίπου 40 λεπτά ,να το προσέχετε και να κάνετε την δοκιμή με το μαχαίρι να το βυθίσετε κι αν βγει στεγνό είναι εντάξει .
Το βγάζουμε από το φούρνο το αφήνουμε να κρυώσει κι ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας τα υλικά για 10 λεπτά.
Το σιροπιάζουμε φροντίζοντας να είναι καυτό το σιρόπι κρύο το κέικ με την βοήθεια μιας κουτάλας για να μην μας βουλιάξει.
Γλάσο
Λιώνουμε τις κουβερτούρες μέσα στην κρέμα γάλακτος σε χαμηλή θερμοκρασία ανακατεύοντας συνέχεια.
Το αφήνουμε λίγο να κρυώσει να σφίξει το γλάσο και το ρίχνουμε από πάνω από το σιροπιασμένο μας κέικ.