Χιονισμένη Τούρτα Καρύδας



ΧΙΟΝΙΣΜΕΝΗ ΤΟΥΡΤΑ ΚΑΡΥΔΑΣ


Αυτή η κλασική τούρτα καρύδας είναι ιδανική για κάθε ειδική περίσταση ή για ένα γλυκό δείπνο με την οικογένεια και τους φίλους.


Υλικά

Για το Παντεσπάνι:
  • 8 αυγά
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 7 κ.σ. κακάο
  • 1 κ.σ. κουβερτούρα λιωμένη
  • 2 βανίλιες

Για το Σιρόπι:
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού νερό
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ λικέρ καρύδας

Για τις Κρέμες:
  • 1 κιλό γάλα
  • 6 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 1 κ.σ. αλεύρι
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 4 κ.σ. Βιτάμ
  • 1 κουβερτούρα λιωμένη
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ καρύδα

Για τη διακόσμηση:
  • σαντιγί
  • αρκετή τριμμένη καρύδα


Εκτέλεση

Για το Παντεσπάνι:
  1. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη για 10 λεπτά. 
  2. Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι, το κακάο και τις βανίλιες ανακατεύοντας απαλά με σπάτουλα για να μη φύγει ο αέρας.
  3. Τέλος προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε απαλά.
  4. Απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά. 
  6. Αφήνουμε να κρυώσει.

Για το Σιρόπι:
  1. Βράζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι για 2 λεπτά από το σημείο βρασμού. 
  2. Αφήνουμε να κρυώσει.

Για τις Κρέμες:
  1. Ζεσταίνουμε το γάλα με τη ζάχαρη. 
  2. Διαλύουμε το κορν φλάουρ και το αλεύρι σε λίγο κρύο γάλα και το προσθέτουμε στο ζεστό γάλα. 
  3. Βράζουμε σε μέτρια προς σιγανή φωτιά μέχρι να πήξει. 
  4. Κατεβάζουμε από το μάτι και προσθέτουμε τη βανίλια και το Βιτάμ. 
  5. Χωρίζουμε την κρέμα σε δύο μέρη. 
  6. Στο ένα μέρος προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα και την καρύδα. 
  7. Αφήνουμε και τις δύο κρέμες να κρυώσουν.

Συναρμολόγηση:
  1. Κόβουμε το παντεσπάνι σε τρία μέρη. 
  2. Βάζουμε το πρώτο παντεσπάνι σε ένα δίσκο και το σιροπιάζουμε.
  3. Στρώνουμε από πάνω την κρέμα βανίλια, σκεπάζουμε με το δεύτερο παντεσπάνι και σιροπιάζουμε.
  4. Στρώνουμε την σοκολατένια κρέμα, σκεπάζουμε με το τρίτο παντεσπάνι και σιροπιάζουμε.
  5. Διακοσμούμε την τούρτα με σαντιγί και τριμμένη καρύδα.

Σημείωση: 

  • Για καλύτερα αποτελέσματα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο για το παντεσπάνι. 
  • Επίσης, μπορείς να αντικαταστήσεις το Βιτάμ με άλλη μαργαρίνη ή βούτυρο.


Δημιουργός συνταγής: Tzeni Tsanaktsidou

Ακολουθήστε μας στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget