
ΧΙΟΝΙΣΜΕΝΗ ΤΟΥΡΤΑ ΚΑΡΥΔΑΣ
Αυτή η κλασική τούρτα καρύδας είναι ιδανική για κάθε ειδική περίσταση ή για ένα γλυκό δείπνο με την οικογένεια και τους φίλους.
Υλικά
Για το Παντεσπάνι:- 8 αυγά
- 2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
- 2 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 7 κ.σ. κακάο
- 1 κ.σ. κουβερτούρα λιωμένη
- 2 βανίλιες
Για το Σιρόπι:
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι τσαγιού νερό
- 1 φλιτζανάκι του καφέ λικέρ καρύδας
Για τις Κρέμες:
- 1 κιλό γάλα
- 6 κ.σ. κορν φλάουρ
- 1 κ.σ. αλεύρι
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
- 1 βανίλια
- 4 κ.σ. Βιτάμ
- 1 κουβερτούρα λιωμένη
- 1 φλιτζανάκι του καφέ καρύδα
Για τη διακόσμηση:
- σαντιγί
- αρκετή τριμμένη καρύδα
Εκτέλεση
- Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη για 10 λεπτά.
- Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι, το κακάο και τις βανίλιες ανακατεύοντας απαλά με σπάτουλα για να μη φύγει ο αέρας.
- Τέλος προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε απαλά.
- Απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.
- Αφήνουμε να κρυώσει.
- Βράζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι για 2 λεπτά από το σημείο βρασμού.
- Αφήνουμε να κρυώσει.
- Ζεσταίνουμε το γάλα με τη ζάχαρη.
- Διαλύουμε το κορν φλάουρ και το αλεύρι σε λίγο κρύο γάλα και το προσθέτουμε στο ζεστό γάλα.
- Βράζουμε σε μέτρια προς σιγανή φωτιά μέχρι να πήξει.
- Κατεβάζουμε από το μάτι και προσθέτουμε τη βανίλια και το Βιτάμ.
- Χωρίζουμε την κρέμα σε δύο μέρη.
- Στο ένα μέρος προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα και την καρύδα.
- Αφήνουμε και τις δύο κρέμες να κρυώσουν.
- Κόβουμε το παντεσπάνι σε τρία μέρη.
- Βάζουμε το πρώτο παντεσπάνι σε ένα δίσκο και το σιροπιάζουμε.
- Στρώνουμε από πάνω την κρέμα βανίλια, σκεπάζουμε με το δεύτερο παντεσπάνι και σιροπιάζουμε.
- Στρώνουμε την σοκολατένια κρέμα, σκεπάζουμε με το τρίτο παντεσπάνι και σιροπιάζουμε.
- Διακοσμούμε την τούρτα με σαντιγί και τριμμένη καρύδα.
Σημείωση:
- Για καλύτερα αποτελέσματα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο για το παντεσπάνι.
- Επίσης, μπορείς να αντικαταστήσεις το Βιτάμ με άλλη μαργαρίνη ή βούτυρο.
