Μυδοπίλαφο



ΜΥΔΟΠΙΛΑΦΟ


Πεντανόστιμο φαγάκι!!

Υλικά
½ πακέτο μύδια περίπου 150 gr (εγώ έβαλα και λίγες γαρίδες)
1 κρεμμύδι μεγάλο
μισό κουτί ντοματάκια ψιλοκομμένα
2 φλιτζάνια του τσαγιού ρύζι
δυόσμο
1 φλιτζάνι του καφέ τσίπουρο
αλάτι, πιπέρι, λάδι
3 περίπου κούπες του τσαγιού νερό (ίσως χρειαστεί λίγο περισσότερο να συμπληρώσετε)

Κόβουμε το κρεμμύδι σε φετάκια και το βάζουμε σε μία κατσαρόλα με λίγο νεράκι να μαραθεί.
Στη συνέχεια ρίχνουμε τα ντοματάκια (ή ψιλοκόβουμε 2 - 3 ώριμες ντομάτες) και το αφήνουμε να πάρει μία βράση.
Προσθέτουμε λίγο λάδι, μετά από 3 λεπτά σβήνουμε με το τσίπουρο και ρίχνουμε τα μύδια.
Μετά από 5 λεπτά περίπου ρίχνουμε το ρύζι το οποίο έχουμε ήδη ξεπλύνει ένα δύο χέρια, αλάτι, πιπέρι, δυόσμο και ανακατεύουμε.
Όταν αρχίσει να βράζει, αφήνουμε το φαγητό σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά να πιεί τα υγρά του ελέγχοντας μήπως χρειαστεί λίγο νερό ακόμα.
Όταν είναι έτοιμο το φαγητό μας, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μία καθαρή πετσέτα και κλείνουμε με το καπάκι.
Αφήνουμε έτσι σκεπασμένη την κατσαρόλα για λίγη ώρα και μετά σερβίρουμε.


Δημιουργός συνταγής: Tzeni Tsanaktsidou

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!