Αρχική σελίδα ΜΑΡΜΕΛΑΔΕΣ Μαρμελάδα Σύκο
Μαρμελάδα Σύκο
ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΣΥΚΟ
Υλικά για κάθε 1 κιλό καθαρισμένα σύκα θέλουμε 1/2 κιλό ζάχαρη 1 σφηνάκι κονιάκ (αν είναι να καταναλωθεί από παιδάκια δεν το βάζουμε) 1 κ.γ. κανέλα χυμό από ένα λεμόνι αν είναι ζουμερό, αλλιώς 2 λεμόνια
Εκτέλεση Πλένουμε και καθαρίζουμε τα σύκα μας πάνω και κάτω. Στη συνέχεια τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα ρίχνοντας από πάνω την ζάχαρη και το κονιάκ. Τα βάζουμε στο ψυγείο για 6 με 8 ώρες να βγάλουν όλα τα υγρά τους. Όταν περάσει ο χρόνος αναμονής, βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και τα βράζουμε για περίπου μια ωρίτσα. Στην συνέχεια, και αφού βράσουν καλά, βάζουμε το ραβδομπλέντερ ή στο μούλτι και πολτοποιούμε την μαρμελάδα μας. Ρίχνουμε το λεμόνι και την κανέλα, τα βράζουμε για ακόμα 3 λεπτάκια και είναι έτοιμη! Τη βάζουμε σε βαζάκια καλά πλυμένα και αποστειρωμένα (αποστειρωμένα στο φούρνο για 20 λεπτά στους 100 με 120 βαθμούς).
Σημείωση Αν δεν είναι πολύ δυνατή η φωτιά η μαρμελάδα μας δεν αφρίζει καθόλου