Κοπεγχάγη



ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ


Για να θυμόμαστε τα παλιά μας χρόνια !!!Εύκολη γευστική -Απλά υπέροχη !!!

ΥΛΙΚΑ:
1 πακέτο φύλλα κρούστας Βηρυτού,
250 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο,
6 αυγά,
50 γραμμάρια ζάχαρη,
200 γραμμάρια αμύγδαλα ψιλοκομμένα,
100 γραμμάρια φρυγανιά τριμμένη,
μισό κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο,
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα,
1 πορτοκάλι το ξύσμα και το χυμό του.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα σφιχτή.
Χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη.
Ρίχνουμε τα αμύγδαλα,την φρυγανιά και ανακατεύουμε απαλά με μαρίζ.
Συνεχίζουμε ρίχνουμε το χυμό και το ξύσμα 2 κουταλιές της σούπας σπορέλαιο,την κανέλα,το γαρύφαλλο.
Τέλος κουταλιά κουταλιά ρίχνουμε την μαρέγκα και ανακατεύουμε πάρα πολύ απαλά.
Παίρνουμε ταψάκι 30 το βουτυρώνουμε καλά.
Στρώνουμε 4 φύλλα κάτω βουτυρώνοντάς τα.
Τοποθετούμε την γέμιση.
Βάζουμε πάνω τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρώνοντάς τα και αυτά που εξέχουν τα γυρνάμε στο ταψί στην άκρη.
Βουτυρώνουμε καλά και το τοποθετούμε στον φούρνο προθερμασμένο στους 180 βαθμούς και το ψήνουμε για 50 με 60 λεπτά φυσικά τον φούρνο του καθενός.

ΣΙΡΟΠΙ: Βράζουμε 3 ποτήρια νέγρου με 3 ποτήρια νερού ζάχαρης,μισού λεμόνι το χυμό του για 5 λεπτα.
Σιροπιάζομαι κρύο γλυκό,ζεστό προς κρύο σιρόπι.
ΤΟ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΟΛΗ ΝΥΧΤΑ! ΕΓΩ ΕΔΩ ΤΟ ΕΚΟΨΑ ΑΜΕΣΩΣ ΟΠΟΤΕ ΟΣΟ ΜΕΝΕΙ ΚΟΒΕΤΑΙ ΟΜΟΙΟΜΟΡΦΑ!


Δημιουργός συνταγής: Tzeni Tsanaktsidou

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!