ΚΕΙΚ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΣΑΝΤΙΓΙ
Υλικά:
3 μεγάλα αυγά
225 γρ ζάχαρη
225 γρ. αλεύρι που φουσκώνει κοσκινισμένο
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
125 γρ βούτυρο μαλακό
100 γρ μαργαρίνη
300 γρ φρέσκιες φράουλες κομμένες σε λεπτές φέτες
Μαρμελάδα φράουλα
250 ml κρέμα γάλακτος πιο παχύρρευστη.
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Βουτυρώνουμε πολύ καλά μια φόρμα κέικ 20cm.
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά, τη ζάχαρη, το αλεύρι, το μπεικιν, το βούτυρο, τη μαργαρίνη μέχρι να αναμειχθούν Καλά και να γίνει ένα αφράτο μείγμα.
Τοποθετούμε το μείγμα μας στη φόρμα του κέικ και ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου για περίπου 35 με 40 λεπτά.
Δοκιμάζουμε με ένα μαχαίρι στη μέση αν είναι έτοιμο γιατί ο χρόνος διαφέρει από φούρνο σε φούρνο.
Μόλις είναι έτοιμο το βγάζουμε σε σχάρα να κρυώσει τελείως. Μόλις κρυώσει το κόβουμε σχεδόν στη μέση.
Χτυπάμε τη σαντιγί μας να είναι έτοιμη.
Το υποθέτουμε σε πιατέλα το κάτω μέρος του κέικ, αλείφουμε μαρμελάδα και τοποθετούμε φέτες από φράουλες αν θέλουμε.
Βάζουμε σαντιγί να το καλύψουμε.
Κρατάμε λίγη σαντιγί για στόλισμα.
Τοποθετούμε προσεκτικά το άλλο κομμάτι του κέικ και στολίζουμε όπως θέλουμε.
Δημιουργός συνταγής: Elena Psilli