
ΜΕΘΥΣΜΕΝΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΜΕ ΡΑΚΙ
Νηστίσιμα φρεσκοψημένα κουλουράκια για το απογευματινό σας καφέδακι!
Μεθυσμένα με ρακί ..για όλα τα γούστα!!( με σουσάμι ,με καρύδια ή κράνμπερι)
Υλικά
- 1,1/2 ποτήρι νερού ελαιόλαδο
- 1,1/2 ποτήρι νερού ζάχαρη
- 1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
- 1/2 κρασοπότηρο ρακί
- 1/2 κρασοπότηρο χλιαρό νερό
- 1 φακελάκι μπέικιν παουντερ
- 1 κουτ. γλυκού γαρύφαλλο
- 1-_2 βανίλιες
- 1 κιλό περίπου αλεύρι
- 1 κουτ. γλυκού σόδα
- Σουσάμι για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
- Βάζω σε μεγάλο μπολ το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, το χυμό (αφού διαλύσω μέσα την σόδα), την κανέλα, το γαρύφαλλο την βανίλια, το ρακί ,το χλιαρό νερό και ανακατεύω με ένα κουτάλι.
- Προσθέτω το μπέικιν πάουντερ και λίγο - λίγο το αλεύρι (να γίνει μια ζύμη μαλακή, εύπλαστη και να μην κολλάει).
- Αν θέλουμε προσθέτουμε και καρύδια ή καβουρδισμένα αμύγδαλα η τα κράνμπερι.
- Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί μισή ώρα ,πλάθουμε τα κουλουράκια και τα τυλίγουμε στο σουσάμι
- Ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου.
Δημιουργός συνταγής: Georgia Koutrouli, συνταγή Maria Kopidaki
