Γλυκός τραχανάς


ΓΛΥΚΟΣ ΤΡΑΧΑΝΑΣ


Υλικά

  • 200 γρμ γάλα Βιο,
  • 1 κουταλιά αλάτι,
  • 100 γρμ σιμιγδάλι,
  • 500 γρμ αλεύρι σκληρό,
  • 380ml νερό
  • 4 αυγα προαιρετικά.


Εκτέλεση

  1. Σε μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά μαζί ,το γάλα με το αλάτι αρχικά -ανακατεύουμε να διαλυθεί καλά.
  2. Αμέσως μετά προσθέτουμε το σιμιγδάλι ,τα αυγά -αν βάλετε - το νερό και τέλος το αλεύρι .να φτιάξουμε ζύμη που να στέκετε -όπως βλέπετε στην φωτογραφία.
  3. Ζυμώνουμε , κόβουμε κομματάκια ζύμης και αφήνουμε να στεγνώσουν. Όταν στεγνώσουν τρίβω στο τρίφτη και έχουμε ωραιότατο τραχανά !!!
 

Δημιουργός συνταγής: Ουρανία Μαρκέτου