ΓΛΥΚΟΣ ΤΡΑΧΑΝΑΣ
Υλικά
- 200 γρμ γάλα Βιο,
- 1 κουταλιά αλάτι,
- 100 γρμ σιμιγδάλι,
- 500 γρμ αλεύρι σκληρό,
- 380ml νερό
- 4 αυγα προαιρετικά.
Εκτέλεση
- Σε μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά μαζί ,το γάλα με το αλάτι αρχικά -ανακατεύουμε να διαλυθεί καλά.
- Αμέσως μετά προσθέτουμε το σιμιγδάλι ,τα αυγά -αν βάλετε - το νερό και τέλος το αλεύρι .να φτιάξουμε ζύμη που να στέκετε -όπως βλέπετε στην φωτογραφία.
- Ζυμώνουμε , κόβουμε κομματάκια ζύμης και αφήνουμε να στεγνώσουν. Όταν στεγνώσουν τρίβω στο τρίφτη και έχουμε ωραιότατο τραχανά !!!
Δημιουργός συνταγής: Ουρανία Μαρκέτου