Γλυκός τραχανάς



Μια συνταγή της κυρίας Ουρανίας Μαρκέτου ‎για σπιτικό ΓΛΥΚΟ ΤΡΑΧΑΝΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Γλυκός τραχανάς

Υλικά
200 γρμ γάλα Βιο,
1 κουταλιά αλάτι,
100 γρμ σιμιγδάλι,
500 γρμ αλεύρι σκληρό,
380ml νερό
4 αυγα προαιρετικά.

Τι κάνουμε
Σε μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά μαζί ,το γάλα με το αλάτι αρχικά -ανακατεύουμε να διαλυθεί καλά.
Αμέσως μετά προσθέτουμε το σιμιγδάλι ,τα αυγά -αν βάλετε - το νερό και τέλος το αλεύρι .να φτιάξουμε ζύμη που να στέκετε -όπως βλέπετε στην φωτογραφία.
Ζυμώνουμε , κόβουμε κομματάκια ζύμης και αφήνουμε να στεγνώσουν. Όταν στεγνώσουν τρίβω στο τρίφτη και έχουμε ωραιότατο τραχανά !!!