Μπατζίνα με κολοκυθάκια, φέτα και γιαούρτι



Μια συνταγή της κυρίας Pellumbesha Lumi για ΜΠΑΤΖΙΝΑ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ, ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Μπατζίνα με κολοκυθάκια, φέτα και γιαούρτι
 
Υλικά
500 γρ κολοκυθάκια τριμμένα
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
άνηθος, 
δυόσμος
μαϊντανός
λίγο αλάτι και πιπέρι
2 - 3 κουταλιές σούπας λάδι
250 γρ. φέτα
200 γρ. γιαούρτι
2 αυγά, 
2 κουταλιές της σούπας τραχανάς
130 γρ ζουμί από τα κολοκυθάκια
1 κούπες αλεύρι
1 κούπα σιμιγδάλι χοντρό

Εκτέλεση.
Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στο μεγάλο τρίφτη και κρατάμε το ζουμί τους.
Προσθέτουμε τη φέτα, τα κρεμμυδάκια, το λάδι, τα μυρωδικά και ανακατεύουμε. 
Αφήνουμε στην άκρη.
Χτυπάμε το γιαούρτι με τα αυγά, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, το ζουμί, το αλεύρι και το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε καλά.
Αλείφουμε το ταψί με λαδόκολλα με λάδι και ρίχνουμε τον μισό χυλό κι από πάνω τη γέμιση. 
Στον υπόλοιπο μισό χυλό προσθέτουμε λίγο ζουμί ακόμα και απλώνουμε πάνω στη γέμιση. 
Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και κομμάτια βούτυρο. 
Ψήνουμε για 1 ώρα περίπου στους 190 βαθμούς.