Μοσχάρι στιφάδο



ΜΟΣΧΑΡΙ ΣΤΙΦΑΔΟ


Yλικά
1,500 κιλό μοσχάρι ελιά
700 γρ. κρεμμύδια
2 φρέσκες ντομάτες ψιλοκομμένες χωρίς φλούδα...
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 φλ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
2 πατάτες προαιρετικά
1 ποτήρι κρασιού κρασί
Αλάτι πιπέρι κύμινο Δάφνη κανελιτσα μπαχάρι.

Σοτάρω το κρέας με το λάδι πολύ καλά.
Σβήνω με το κρασί.
Μόλις εξατμιστεί ρίχνω δύο ποτήρια νερό και το σιγοψήνω για μισή ώρα.
Προσθέτω τα κρεμμύδια και τα μπαχαρικά...σε 5 λεπτά ρίχνω τη ντομάτα.
Αφήνω να βράσει άλλα 5 λεπτά, και προσθέτω τις πατάτες και το πελτέ.
Σιγοψηνω μέχρι να λουκουμώσουν οι πατατούλες προσθέτοντας στο τέλος 1 κ.σ. ξύδι σπιτικό!!! Μπουκιά και συχώριο!


Δημιουργός συνταγής: Marina Hatzidaki

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!