Μια συνταγή για ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ ΜΕ ΓΛΑΣΟ από τη σελίδα στο Facebook Οι λιχουδιές της Εφης
1 φλ.ζάχαρη
1 φλ. Τριμμένη φρυγανιά
6 αυγά ( τα ασπράδια μαρέγκα)
1 κ.γ. Κανέλα
50 γρ. Κονιάκ
1 1/2 φλ. Ζάχαρη
1 ξύλο κανέλας
200 κρέμα γάλακτος
1 κ.γ. Μέλι
Προσθέτουμε το κονιάκ, τη κανέλα και τη φρυγανιά και τέλος τα καρύδια. Χτυπάμε τα αυγά σε μαρέγκα και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ. Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψάκι.
Ψήνουμε για 30' περίπου στους 170 ο.
Έχουμε ετοιμάσει το σιρόπι και μόλις βγει η Καρυδόπιτα σιροπιάζομαι. ( χλιαρό σιρόπι).
Αφήνουμε να κρυώσει και ρίχνουμε το γλασσο το οποίο έχουμε φτιάξει ως εξής: ζεσταίνουμε πολύ καλά τη κρέμα γάλακτος και τη ρίχνουμε πάνω στη ψιλοκομμένη σοκολάτα μαζί με το μέλι.
Ανακατεύουμε πολύ καλά και Αδειάζουμε πάνω στη καρυδόπιτα.
Υλικά
2 φλ. Τριμμένο καρύδι1 φλ.ζάχαρη
1 φλ. Τριμμένη φρυγανιά
6 αυγά ( τα ασπράδια μαρέγκα)
1 κ.γ. Κανέλα
50 γρ. Κονιάκ
Για το σιρόπι
2 φλ. Νερό1 1/2 φλ. Ζάχαρη
1 ξύλο κανέλας
Για το γλάσο
200 γρ. Σοκολάτα200 κρέμα γάλακτος
1 κ.γ. Μέλι
Εκτέλεση
Χτυπάμε τη ζάχαρη με τους κρόκους να ασπρίσουν.Προσθέτουμε το κονιάκ, τη κανέλα και τη φρυγανιά και τέλος τα καρύδια. Χτυπάμε τα αυγά σε μαρέγκα και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ. Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψάκι.
Ψήνουμε για 30' περίπου στους 170 ο.
Έχουμε ετοιμάσει το σιρόπι και μόλις βγει η Καρυδόπιτα σιροπιάζομαι. ( χλιαρό σιρόπι).
Αφήνουμε να κρυώσει και ρίχνουμε το γλασσο το οποίο έχουμε φτιάξει ως εξής: ζεσταίνουμε πολύ καλά τη κρέμα γάλακτος και τη ρίχνουμε πάνω στη ψιλοκομμένη σοκολάτα μαζί με το μέλι.
Ανακατεύουμε πολύ καλά και Αδειάζουμε πάνω στη καρυδόπιτα.
