Αφράτη και ζουμερή κασερόπιτα



Μια συνταγή για ΑΦΡΑΤΗ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕΡΗ ΚΑΣΕΡΟΠΙΤΑ από τη σελίδα στο Facebook Η Απόλαυση Της Βρώσης - Ας Μαγειρέψουμε


Αφράτη και ζουμερή κασερόπιτα

Υλικά
450γρ. κασέρι
100γρ. παρμεζάνα
4 αυγά
1 λίτρο γάλα
500γρ.φύλλο κρούστας
80ml ελαιόλαδο για το φύλλο

Τί κάνουμε
Ανάβουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Λαδώνουμε ένα μεγάλο παραλληλόγραμο ή οβάλ πυρίμαχο σκεύος και στρώνουμε μέσα 5 φύλλα οι άκρες των οποίων να κρέμονται έξω από το ταψί για να κλείσουμε την πίτα.

Στάζουμε με το πινέλο λάδι στο καθένα.
Απλώνουμε στα φύλλα το μισό τριμμένο τυρί.
Στρώνουμε από πάνω 3 φύλλα κρούστας λαδώνοντας το καθένα και απλώνουμε το υπόλοιπο τυρί.
Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα τα οποία είναι κι αυτά λαδωμένα.
Τρυπάμε πυκνά την επιφάνεια μ' ένα πιρούνι προσέχοντας να φτάσει βαθιά.
Χτυπάμε σ' ένα μπολ τα αυγά με το γάλα να
Αναμειχθούν καλά και ρίχνουμε το μείγμα επάνω από την πίτα.
Την αφήνουμε να σταθεί 30 λεπτά και μετά την ψήνουμε για 40 λεπτά περίπου.