
Μια συνταγή της κυρίας Argiro Porpatoneli για ΜΕΘΥΣΜΕΝΑ ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ
Υλικά
2 ποτήρια καλαμποκέλαιο1 ποτήρι μπύρα
1 ποτήρι καρύδα
1 ποτήρια καρύδια
κανέλα-γαρύφαλλο
ξύσμα πορτοκαλιού
1 κγ μπεικιν
αλεύρι όσο πάρει
καρύδα για πασπάλισμα (περίπου 150 γρ)
Σιρόπι
3 ποτήρια ζάχαρη3 ποτήρια νερό
1 ξύλο κανέλα
λίγο χυμό λεμονιού
1 βανίλια
Εκτέλεση
Ρίχνουμε σε μια λεκάνη τα 6 πρώτα υλικά και ανακατεύουμε.
Συνεχίζουμε με το αλεύρι και το μπέικιν και κάνουμε μια ζύμη μαλακή, για να μην κολλάει στα χέρια, κάνουμε μπαλίτσες και αραδιάζομαι σε ελαφρώς βουτυρωμένο ταψί.
Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν ελαφρά στους 180 βαθμούς.
Βράζουμε το σιρόπι για 5 λεπτά και το ρίχνουμε στα κρύα γλυκάκια μας.
Αφού πιούν το σιρόπι και κρυώσουν, τα κυλάμε σε μπόλικη καρύδα.
Συνεχίζουμε με το αλεύρι και το μπέικιν και κάνουμε μια ζύμη μαλακή, για να μην κολλάει στα χέρια, κάνουμε μπαλίτσες και αραδιάζομαι σε ελαφρώς βουτυρωμένο ταψί.
Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν ελαφρά στους 180 βαθμούς.
Βράζουμε το σιρόπι για 5 λεπτά και το ρίχνουμε στα κρύα γλυκάκια μας.
Αφού πιούν το σιρόπι και κρυώσουν, τα κυλάμε σε μπόλικη καρύδα.