Υλικά για κρέπες
2 αυγά
1 φλυτζάνι γάλα
1/2 κουτ.γλυκού αλάτι
1 κούπα τσαγιού αλεύρι
2 κουταλιές σούπας βούτυρο καλό
λίγο ψιλοτριμμένο φουντούκι προαιρετικά
Βάζουμε το αντικολλητικό τηγάνι στην φωτιά προσθέτουμε ανά 2 κρέπες 2-3 σταγόνες λάδι,και με ένα φλυτζανάκι του καφέ παίρνουμε από το μείγμα,το ρίχνουμε στο τηγάνι το κουνάμε πέρα δώθε να σχηματιστεί στρογγυλή κρέπα και μόλις ψηθεί από κάτω την γυρνάμε και από πάνω πλευρά να ψηθεί.
Τις βγάζουμε τοποθετώντας την μία πάνω από την άλλη μέχρι να τις χρησιμοποιήσουμε.
Γεμίζουμε με ότι θέλουμε.
1 κούπα κρέμα γάλακτος
Αλείφουμε τις κρέπες με το γλάσο και λίγο τριμμένο φουντούκι τις κλείνουμε καλά σαν βεντάλια η σαν χωνί κι από πάνω βάζουμε μία μπαλίτσα παγωτό.
Αν θέλουμε κάνουμε το αντίθετο,μέσα παγωτό κι από πάνω ρίχνουμε το γλάσο σοκολάτας πασπαλίζοντας με λίγο ψιλοτριμμένο φουντούκι προαιρετικά.
1 φλυτζάνι γάλα
1/2 κουτ.γλυκού αλάτι
1 κούπα τσαγιού αλεύρι
2 κουταλιές σούπας βούτυρο καλό
λίγο ψιλοτριμμένο φουντούκι προαιρετικά
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα αυγά πολύ καλά ,προσθέτουμε και το γάλα ,το αλάτι το βούτυρο,και σιγά σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας να γίνει χυλός .Τον σκεπάζουμε και το αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεκουραστεί.Βάζουμε το αντικολλητικό τηγάνι στην φωτιά προσθέτουμε ανά 2 κρέπες 2-3 σταγόνες λάδι,και με ένα φλυτζανάκι του καφέ παίρνουμε από το μείγμα,το ρίχνουμε στο τηγάνι το κουνάμε πέρα δώθε να σχηματιστεί στρογγυλή κρέπα και μόλις ψηθεί από κάτω την γυρνάμε και από πάνω πλευρά να ψηθεί.
Τις βγάζουμε τοποθετώντας την μία πάνω από την άλλη μέχρι να τις χρησιμοποιήσουμε.
Γεμίζουμε με ότι θέλουμε.
Υλικά για γλάσο
200 γραμμάρια κουβερτούρα1 κούπα κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση για γλάσο
Ετοιμάστε το γλάσο σε μπέν μαρί ενώνοντας την κουβερτούρα με την κρέμα γάλακτοςΑλείφουμε τις κρέπες με το γλάσο και λίγο τριμμένο φουντούκι τις κλείνουμε καλά σαν βεντάλια η σαν χωνί κι από πάνω βάζουμε μία μπαλίτσα παγωτό.
Αν θέλουμε κάνουμε το αντίθετο,μέσα παγωτό κι από πάνω ρίχνουμε το γλάσο σοκολάτας πασπαλίζοντας με λίγο ψιλοτριμμένο φουντούκι προαιρετικά.