Κουλουράκια λαδιού με γεύση κανέλας, βανίλιας και πορτοκαλιού



Μια συνταγή της κυρίας Marina Hatzidaki για ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΛΑΔΙΟΥ ΜΕ ΓΕΥΣΗ ΚΑΝΕΛΑΣ, ΒΑΝΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Κουλουράκια λαδιού με γεύση κανέλας, βανίλιας και πορτοκαλιού

Υλικά
2 φλιτζάνια του τσαγιού ελαιόλαδο
1 φλυτζάνα ζάχαρη καστανή
1/2 ποτηράκι του κρασιού ρακί
1/2 φλυτζάνα χυμό πορτοκαλιού
Το χυμό ενός λεμονιού
Ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού
1 κ.γ. σόδα
1 κ.γ. μπέικιν
1 γεμάτο κ.γ. κανέλα
1/2 κ.γ. γαρύφαλλο
1 βανίλια σε φακελάκι με άρωμα πορτοκαλιού..
800 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
Σουσάμι για το σουσάμωμα

Εκτέλεση
Δουλεύουμε το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε τη ρακί, και το χυμό λεμονιού-πορτοκαλιού με τη σόδα, τη κανέλα, το γαρύφαλλο, και το ξύσμα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι με το μπέικιν και ζυμώνουμε ελαφρά .
Οχι πολύ ζύμωμα..
Θέλει μαλακό ζυμάρι.
Σχεδόν να κολλάει λίγο στα χέρια.
Αφήνουμε να ξεκουραστεί καμιά ώρα και πλάθουμε τα κουλουράκια..
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20-30 λεπτά ανάλογα το μέγεθος.