
Υλικά
3 καρότα ωμά3 αυγά
3/4 φλιτζάνι τσαγιού ηλιέλαιο
2 φλιτζάνια ζάχαρη (εγώ έβαλα 1,5)
2 φλιτζάνια αλεύρι κοσκινισμένο
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
Επικάλυψη
1 κουταλιά βούτυρο1 ζαχαρούχο
6 κουταλιές ρόφημα σοκολάτας καουτόνικ
Ζεστάνετε σε κατσαρόλα το Βιτάμ, προσθέστε το ζαχαρούχο, ρίξτε και το καουτόνικ και ανακατέψτε καλά.
Εκτέλεση
Βάλτε στο μούλτι τα 4 πρώτα υιικά να χτυπηθούν καλά και μετά ρίξτε τα υπόλοιπα υλικά και χτυπήστε 5 λεπτά.
Λαδώστε και αλευρώσατε ένα μέτριο ταψάκι (εγώ το έφτιαξα σε φόρμα στρόγγυλή ) και ρίξτε το μείγμα και ψήστε στους 170 βαθμούς .
Μόλις ψηθεί τρυπήστε το παντού και ρίξτε την επικάλυψη.
Λαδώστε και αλευρώσατε ένα μέτριο ταψάκι (εγώ το έφτιαξα σε φόρμα στρόγγυλή ) και ρίξτε το μείγμα και ψήστε στους 170 βαθμούς .
Μόλις ψηθεί τρυπήστε το παντού και ρίξτε την επικάλυψη.
Δεν είχα όμως ζαχαρούχο γάλα και το έκανα με σάλτσα σοκολάτας που μπορείτε να κάνετε κι εσείς σας δεύτερη επιλογή:
250 ml γάλα
250 γρ. κουβερτούρα
1 κ.σ. βούτυρο
2 κ.γ. μέλι
Όλα μαζί να λιώσουν και το ρίχνουμε επάνω από το κέικ .
Δημιουργός συνταγής: Eleni Kalaitzidou
250 ml γάλα
250 γρ. κουβερτούρα
1 κ.σ. βούτυρο
2 κ.γ. μέλι
Όλα μαζί να λιώσουν και το ρίχνουμε επάνω από το κέικ .
Δημιουργός συνταγής: Eleni Kalaitzidou