Κέικ Βραζιλίας



ΚΕΙΚ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ


Υλικά
3 καρότα ωμά
3 αυγά
3/4 φλιτζάνι τσαγιού ηλιέλαιο
2 φλιτζάνια ζάχαρη (εγώ έβαλα 1,5)
2 φλιτζάνια αλεύρι κοσκινισμένο
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια

Επικάλυψη
1 κουταλιά βούτυρο
1 ζαχαρούχο
6 κουταλιές ρόφημα σοκολάτας καουτόνικ
Ζεστάνετε σε κατσαρόλα το Βιτάμ, προσθέστε το ζαχαρούχο, ρίξτε και το καουτόνικ και ανακατέψτε καλά.

Εκτέλεση κέικ
Βάλτε στο μούλτι τα 4 πρώτα υιικά να χτυπηθούν καλά και μετά ρίξτε τα υπόλοιπα υλικά και χτυπήστε 5 λεπτά.
Λαδώστε και αλευρώσατε ένα μέτριο ταψάκι (εγώ το έφτιαξα σε φόρμα στρόγγυλή ) και ρίξτε το μείγμα και ψήστε στους 170 βαθμούς .
Μόλις ψηθεί τρυπήστε το παντού και ρίξτε την επικάλυψη.
Δεν είχα όμως ζαχαρούχο γάλα και το έκανα με σάλτσα σοκολάτας που μπορείτε να κάνετε κι εσείς σας δεύτερη επιλογή

250 ml γάλα
250 γρ. κουβερτούρα
1 κ.σ. βούτυρο
2 κ.γ. μέλι
Όλα μαζί να λιώσουν και το ρίχνουμε επάνω από το κέικ .


Δημιουργός συνταγής: Eleni Kalaitzidou