Κερασάκι γλυκό του κουταλιού



ΚΕΡΑΣΑΚΙ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ

Από τα ωραιότερα γλυκά ..κεράσι γλυκό !!!

Υλικά
1 κιλό γερά κεράσια, καθαρισμένα
800 γραμμάρια ζάχαρη (σήμερα έβαλα 700 γρ. και μου αρέσει περισσότερο)
1 κούπα του nescafe νερό από τα κεράσια
χυμό από 3 μέτρια λεμόνια
3 βανίλιες

Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τα κεράσια και βγάζουμε το κουκούτσι με το ειδικό μηχάνημα.
Βάζουμε τα κεράσια σε ένα μπολ, ρίχνουμε νερό ίσα να τα σκεπάζει μαζί με τον χυμό από 3 λεμονια και φυλάσσουμε στο ψυγείο για τρεις με πέντε ώρες.
Στη συνέχεια, κρατάμε μία κούπα του nescafe ζωμό από τα κεράσια, πετάμε το υπόλοιπο και ρίχνουμε μέσα τη ζάχαρη μαζί με τη μία κούπα του νες καφέ ζωμό που έχουμε κρατήσει.
Ανακατεύουμε ελαφρά με το κουτάλι και βάζουμε τα κεράσια με τη ζάχαρη σχεδόν για ένα βράδυ στο ψυγείο.
Την επόμενη βγάζουμε τα κεράσια με μία τρυπητή κουτάλα, παίρνουμε το σιρόπι που έχει διαμορφωθεί με τη ζάχαρη και το βάζουμε στη φωτιά.
Βράζουμε για 15 λεπτά, ρίχνουμε τα κεράσια μέσα και σε χαμηλή φωτιά αφήνουμε για άλλα 15 λεπτά ξαφρίζοντας.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει.
Βγάζουμε τα κεράσια με προσοχή μέσα από την κατσαρόλα και βάζουμε το σιρόπι πάλι στη φωτιά.
Βράζουμε για 10 με 15 λεπτά , θα το δείτε με το μάτι, προσθέτουμε τα κεράσια και αφήνουμε να πάρουν βράση για 15 περίπου λεπτά.
Προσθέτουμε και τις βανίλιες. Λεμόνι δε βάζουμε γιατί η κούπα που είχαμε κρατήσει με το ζωμό είχε ήδη λεμόνι μέσα.
Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει, αποστειρώνουμε βάζα τοποθετούμε και αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο.
Σε όλη την διάρκεια του γλυκού δεν ανακατεύουμε καθόλου! Άπλα κουνάμε την κατσαρόλα!


Δημιουργός συνταγής: Gogo Samiou

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!