Eκλερ σπιτικά όνειρο!


ΕΚΛΕΡ ΣΠΙΤΙΚΑ ΟΝΕΙΡΟ!

ΕΚΛΕΡ ΣΠΙΤΙΚΑ ΟΝΕΙΡΟ!

 

Υλικά

Για τη Ζύμη
  • 4 κ.σ. βούτυρο
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού νερό
  • λίγο αλάτι
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι
  • 4 αυγά
  • 1 αυγό χτυπημένο, για το άλειμμα

Για την Κρέμα
  • 1 κιλό γάλα
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
  • 4 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 κ.σ. Βιτάμ
  • 1 βανίλια

Για το Γλάσο
  • 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.σ. Βιτάμ


Εκτέλεση

Για τη Ζύμη
  1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο, το νερό και το αλάτι να βράσουν για 2 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και βράζουμε για αλλά 2 λεπτά.
  3. Χαμηλώνουμε την φωτιά και προσθέτουμε το αλεύρι.
  4. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να πήξει και να μαζευτεί γύρω από την κουτάλα.
  5. Μεταφέρουμε τη ζύμη σε γυάλινο μπολ και την αφήνουμε να σταθεί για 3 λεπτά.
  6. Προσθέτουμε τα αυγά ένα - ένα ενώ ανακατεύουμε καλά μέχρι να αφομοιωθούν από τη ζύμη.
  7. Βάζουμε τη ζύμη σε κορνέ και κόβουμε λωρίδες σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, σε απόσταση μεταξύ τους.
  8. Αλείφουμε με τον χτυπημένο κρόκο και τα αφήνουμε να σταθούν για 20 λεπτά!
  9. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά.
  10. Μόλις ψηθούν δε τα βγάζουμε από το φούρνο αλλά τα αφήνουμε για άλλα 45 λεπτά με μισάνοιχτη την πόρτα της κουζίνας (βάζουμε μια πετσέτα).

Για την Κρέμα
  1. Βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί, αφού κρατήσουμε στην άκρη 1 φλιτζάνι του τσαγιού.
  2. Στο γάλα που κρατήσαμε διαλύουμε το κορν φλάουρ με το αλεύρι, το ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα με το χλιαρό γάλα ανακατεύοντας συνεχώς και μόλις πήξει κατεβάζουμε από τη φωτιά.
  3. Προσθέτουμε τη βανίλια, το Βιτάμ και τους κρόκους αυγών και ανακατεύουμε καλά.

Για το Γλάσο
  1. Σε ένα μπολ σπάμε σε κομμάτια την κουβερτούρα.
  2. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος, τη ρίχνουμε στο μπολ με τη σπασμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε ώστε να λιώσει η σοκολάτα.
  3. Προσθέτουμε το Βιτάμ και ανακατεύουμε καλά.

Συναρμολόγηση
  1. Παίρνουμε το Εκλέρ, το κόβουμε στη μέση και με ένα κορνέ γεμίζουμε με την κρέμα.
  2. Βουτάμε το πάνω μέρος του στο γλάσο και αφήνουμε να κρυώσει.


Δημιουργός συνταγής: Tzeni Tsanaktsidou

Ακολουθήστε μας στο Google News!

Δείτε επίσης:

  • Χοντρά, μαλακά cookies με κομμάτια σοκολάτας (χωρίς μίξερ)
  • ΧΟΝΤΡΑ, ΜΑΛΑΚΑ COOKIES ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣΜυρωδάτα, λαχταριστά cookies με ... read more
  • Pancakes
  • PANCAKESΑυτά τα pancakes είναι το τέλειο ξεκίνημα για μια τεμπέλικη Κυριακή ή ... read more
  • Κουλουράκια Βανίλιας με Πορτοκάλι
  • ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑφράτα, μαλακά και αρωματικά – ιδανικά για ... read more
    Recent Posts Widget