Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο, το νερό και το αλάτι να βράσουν για 2 λεπτά.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και βράζουμε για αλλά 2 λεπτά.
Χαμηλώνουμε την φωτιά και προσθέτουμε το αλεύρι.
Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να πήξει και να μαζευτεί γύρω από την κουτάλα.
Μεταφέρουμε τη ζύμη σε γυάλινο μπολ και την αφήνουμε να σταθεί για 3 λεπτά.
Προσθέτουμε τα αυγά ένα - ένα ενώ ανακατεύουμε καλά μέχρι να αφομοιωθούν από τη ζύμη.
Βάζουμε τη ζύμη σε κορνέ και κόβουμε λωρίδες σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, σε απόσταση μεταξύ τους.
Αλείφουμε με τον χτυπημένο κρόκο και τα αφήνουμε να σταθούν για 20 λεπτά!
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά.
Μόλις ψηθούν δε τα βγάζουμε από το φούρνο αλλά τα αφήνουμε για άλλα 45 λεπτά με μισάνοιχτη την πόρτα της κουζίνας (βάζουμε μια πετσέτα).
Για την κρέμα
Βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί, αφού κρατήσουμε στην άκρη 1 φλιτζάνι του τσαγιού.
Στο γάλα που κρατήσαμε διαλύουμε το κορν φλάουρ με το αλεύρι, το ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα με το χλιαρό γάλα ανακατεύοντας συνεχώς και μόλις πήξει κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Προσθέτουμε τη βανίλια, το Βιτάμ και τους κρόκους αυγών και ανακατεύουμε καλά.
Για το γλάσο
Σε ένα μπολ σπάμε σε κομμάτια την κουβερτούρα.
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος, τη ρίχνουμε στο μπολ με τη σπασμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε ώστε να λιώσει η σοκολάτα.
Προσθέτουμε το Βιτάμ και ανακατεύουμε καλά.
Συναρμολόγηση
Παίρνουμε το Εκλέρ, το κόβουμε στη μέση και με ένα κορνέ γεμίζουμε με την κρέμα.
Βουτάμε το πάνω μέρος του στο γλάσο και αφήνουμε να κρυώσει.
Εξερευνήστε τη σελίδα μας για τις Καλύτερες Συνταγές Μαγειρικής & Ζαχαροπλαστικής! Ανακαλύψτε νέες γεύσεις και δημιουργήστε απολαυστικά πιάτα και γλυκά!