Σπέσιαλ τούρτα Ferrero


ΣΠΕΣΙΑΛ ΤΟΥΡΤΑ FERRERO


ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το παντεσπάνι
  1. Χτυπάμε 5 αυγά με 6 κουταλιές της σούπας άχνη ζάχαρη.
  2. Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε μέσα 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι, 2 κουταλιές της σούπας κακάο, 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε πολύ απαλά ώστε να μην βγει ο αέρας.
  3. Τοποθετούμε το μείγμα σε 2 ταψάκια 24cm και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά.
  4. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Για την κρέμα
  1. Χτυπάμε 300 γραμμάρια κρέμα γάλακτος πολύ παγωμένη σε σφιχτή σαντιγί.
  2. Προσθέτουμε μέσα 300 γραμμάρια κουβερτούρα λιωμένη κρύα, 4 κουταλιές της σούπας Μερέντα ,5 γκοφρέτες ψιλοκομμένες και ψιλοκομμένα φουντούκια.

Συναρμολόγηση
  1. Βάζουμε το ένα παντεσπάνι στην πιατέλα και το σιροπιάζουμε με λίγο σιρόπι από γλυκό του κουταλιού.
  2. Τοποθετούμε την κρέμα, κλείνουμε με το άλλο παντεσπάνι, το σιροπιάζουμε λίγο και αυτό και από πάνω ρίχνουμε λιωμένη σοκολάτα γάλακτος στην οποία προσθέτουμε μέσα ψιλοκομμένα φουντούκια.