ΣΠΕΣΙΑΛ ΤΟΥΡΤΑ FERRERO
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το παντεσπάνι
Για την κρέμα
Συναρμολόγηση
- Χτυπάμε 5 αυγά με 6 κουταλιές της σούπας άχνη ζάχαρη.
- Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε μέσα 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι, 2 κουταλιές της σούπας κακάο, 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε πολύ απαλά ώστε να μην βγει ο αέρας.
- Τοποθετούμε το μείγμα σε 2 ταψάκια 24cm και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά.
- Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Για την κρέμα
- Χτυπάμε 300 γραμμάρια κρέμα γάλακτος πολύ παγωμένη σε σφιχτή σαντιγί.
- Προσθέτουμε μέσα 300 γραμμάρια κουβερτούρα λιωμένη κρύα, 4 κουταλιές της σούπας Μερέντα ,5 γκοφρέτες ψιλοκομμένες και ψιλοκομμένα φουντούκια.
Συναρμολόγηση
- Βάζουμε το ένα παντεσπάνι στην πιατέλα και το σιροπιάζουμε με λίγο σιρόπι από γλυκό του κουταλιού.
- Τοποθετούμε την κρέμα, κλείνουμε με το άλλο παντεσπάνι, το σιροπιάζουμε λίγο και αυτό και από πάνω ρίχνουμε λιωμένη σοκολάτα γάλακτος στην οποία προσθέτουμε μέσα ψιλοκομμένα φουντούκια.