Υλικά
- 3/4 φλ. σπορέλαιο
- 2 φλ. ζάχαρη
- 3,5 φλ. αλεύρι
- 2 φλ. νερό (θερμοκρασία βρύσης)
- 3 κ.σ. ξύδι
- 6 κ.σ. κακάο
- 1 κ.γ. αλάτι
- 2 βανίλιες
- 2 κ.γ. σόδα μαγειρική
Για το γλάσο
- 1 φλ. ζάχαρη άχνη
- 3 κ.σ. κακάο
- 1 κ.γ. σπορέλαιο
- 3 κ.σ. νερό
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά του κέικ.
- Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και το βάζουμε να ψηθεί για 40′ περίπου, ή μέχρι να βγαίνει το μαχαίρι καθαρό. Αν όταν βγει έχει πάνω του κολλημένη ζύμη, το κέικ δεν είναι ακόμα έτοιμο.
- Ετοιμάζουμε το γλάσο: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ.
- Αν ειναι πολύ πηχτό, προσθέτουμε λίγο νεράκι ακόμα.
- Όταν βγάλουμε το κέικ από τη φόρμα του, ρίχνουμε από πάνω το γλάσο και το κέικ μας είναι έτοιμο!

Δημιουργός συνταγής: Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou