Τούρτα black forest

Ακολουθήστε αυτή την συνταγή για να φτιάξετε την κλασική, αγαπημένη Γερμανική Τούρτα Black Forest!

ΤΟΥΡΤΑ BLACK FOREST


Ακολουθήστε αυτή τη συνταγή για να φτιάξετε την κλασική, αγαπημένη Γερμανική Τούρτα Black Forest!


Υλικά

Για το Παντεσπάνι
  • 5 αυγά
  • 1 ποτήρι νερού ζάχαρη
  • 1 ποτήρι νερού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 κ.σ. κακάο
  • 1 μπέικιν πάουντερ
  • 1 βανίλια

Για την Κρέμα
  • 500 γρ. φυτική κρέμα
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα

Για το Γαρνίρισμα
  • Γλυκό βύσσινο
  • Σιρόπι βύσσινο
  • Κουβερτούρα σε νιφάδες


Εκτέλεση

Για το Παντεσπάνι:
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C με αντιστάσεις.
  2. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
  3. Προσθέτουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ενσωματωθούν.
  4. Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψάκι.
  5. Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά.
  6. Αφήνουμε το παντεσπάνι να κρυώσει εντελώς και το κόβουμε σε τρία επίπεδα.

Για την Κρέμα:
  1. Χτυπάμε τη φυτική κρέμα μέχρι να σφίξει και να γίνει σαντιγί.
  2. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί καλά.
Συναρμολόγηση Τούρτας:
  1. Τοποθετούμε το πρώτο κομμάτι παντεσπάνι σε πιατέλα και το σιροπιάζουμε με σιρόπι βύσσινο.
  2. Απλώνουμε μια στρώση κρέμας, προσθέτουμε ολόκληρα βύσσινα και πασπαλίζουμε με νιφάδες κουβερτούρας.
  3. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για τα άλλα δύο κομμάτια παντεσπάνι.
  4. Καλύπτουμε την τούρτα με την υπόλοιπη κρέμα και γαρνίρουμε με νιφάδες κουβερτούρας και γλυκό βύσσινο.
  5. Αφήνουμε την τούρτα να παγώσει καλά πριν τη σερβίρουμε, ώστε να σφίξει η κρέμα και να ενωθούν οι γεύσεις.

Καλή απόλαυση!


Δημιουργός συνταγής: Κατερινα Μαδικα

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget