
ΤΟΥΡΤΑ BLACK FOREST
Ακολουθήστε αυτή τη συνταγή για να φτιάξετε την κλασική, αγαπημένη Γερμανική Τούρτα Black Forest!
Υλικά
Για το Παντεσπάνι- 5 αυγά
- 1 ποτήρι νερού ζάχαρη
- 1 ποτήρι νερού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 3 κ.σ. κακάο
- 1 μπέικιν πάουντερ
- 1 βανίλια
Για την Κρέμα
- 500 γρ. φυτική κρέμα
- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
Για το Γαρνίρισμα
- Γλυκό βύσσινο
- Σιρόπι βύσσινο
- Κουβερτούρα σε νιφάδες
Εκτέλεση
Για το Παντεσπάνι:- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C με αντιστάσεις.
- Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ενσωματωθούν.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψάκι.
- Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά.
- Αφήνουμε το παντεσπάνι να κρυώσει εντελώς και το κόβουμε σε τρία επίπεδα.
- Χτυπάμε τη φυτική κρέμα μέχρι να σφίξει και να γίνει σαντιγί.
- Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί καλά.
- Τοποθετούμε το πρώτο κομμάτι παντεσπάνι σε πιατέλα και το σιροπιάζουμε με σιρόπι βύσσινο.
- Απλώνουμε μια στρώση κρέμας, προσθέτουμε ολόκληρα βύσσινα και πασπαλίζουμε με νιφάδες κουβερτούρας.
- Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για τα άλλα δύο κομμάτια παντεσπάνι.
- Καλύπτουμε την τούρτα με την υπόλοιπη κρέμα και γαρνίρουμε με νιφάδες κουβερτούρας και γλυκό βύσσινο.
- Αφήνουμε την τούρτα να παγώσει καλά πριν τη σερβίρουμε, ώστε να σφίξει η κρέμα και να ενωθούν οι γεύσεις.
Καλή απόλαυση!
Δημιουργός συνταγής: Κατερινα Μαδικα
