Τσουρεκάκια



Μια συνταγή της κυρίας Tzeni Tsanaktsidou για ΤΣΟΥΡΕΚΑΚΙΑ από την ομάδα στο Facebook ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!


Τσουρεκάκια

ΜΕΤΡΑΜΕ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΟΥΠΑ(250ml)

1 κουπα γαλα χλιαρο,
1 κουπα νερο χλιαρο,
1,5 μιση κουπα ζαχαρη,
3 αυγα,
25 γρ μαγια νωπη,
1 φακελακι μαχλεπι,
1 φακελακι κακουλε,
3 βανιλιες,
3 κ.σ.βουτυρο λιωμενο,
1 κιλο αλευρι + λιγο στον παγκο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βαζουμε στην λεκανιτσα το γαλα-νερο-μαγια και ανακατευουμε με συρμα!
Ριχνουμε την ζαχαρη-αυγα-βουτυρο-μπαχαρικα και ανακατευουμε με συρμα!
Τελος ριχνουμε χουφτα-χουφτα αλευρι με μια πρεζα αλατι και ζυμωνουμε σε αφρατη ζυμη!
Την σκεπαζουμε για 1 ωρα!
Στην συνεχεια την μεταφερουμε στον αλευρωμενο παγκο και την κοβουμε σε ισα κομματια(4) !
Αυτα τα κομματια τα φτιαχνουμε μπαλες!
Τις σκεπαζουμε για 20 λεπτα!
Στην συνεχεια καθε μπαλα την ανοιγουμε ενα φυλλο μετριο και κοβουμε λωριδες!
Αυτες τις λωριδες τις στριφογυρναμε και δινουμε το σχεδιο!
Τα βαζουμε σε ταψι μεσα με λαδόκολλα!
Τα σκεπαζουμε για 30 λεπτα!
Και τελειωνουμε τα αλοιφουμε με κροκο αυγου αραιωμενο με λιγο νερο ριχνουμε σουσαμι και τα ψηνουμε στους 180 βαθμους προθερμασμενο αντιστασεις μεσαια σχαρα για 20 λεπτα αναλογα τον φουρνο!