Σιροπιαστό κέικ με ινδοκάρυδο



Μια συνταγή της κυρίας Maria Kapodistria για ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΟ ΚΕΙΚ ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ από την ομάδα στο Facebook Μαγειρέματα "Deli"cious!


Σιροπιαστό κέικ με ινδοκάρυδο

Για ένα μεσαίο πυρέξ για το σιρόπι θα χρειαστούμε:
1,5 κούπα ζάχαρη,
3 κούπες νερό,
φλούδα και χυμό από μισό λεμόνι και το βραζουμε για 7-8 λεπτά και στην άκρη σκεπασμένο να χλιαρύνει.(όλα είναι μετρημένα με κούπα 230 ml)

Για το γλυκό χτυπάω στο μίξερ να αφρατέψουν τέσσερα αυγά με 1 κούπα ζάχαρη.
Προσθέτω 1 κούπα αραβοσιτέλαιο, 1 κούπα γιαούρτι στραγγιστό, 1,5 κούπα αλεύρι κόκκινο κοσκινισμένο, 1 φακελάκι μπεικιν, 3 βανίλιες, ξύσμα από ένα λεμόνι και στο τέλος 150 γρ καρύδα.. Καλό ανακάτεμα με μαρίζ καλύτερα για να μην πέσει ο όγκος από τα αυγά και ψήσιμο σε λαδωμένο ταψάκι για 30-35 λεπτά στις αντιστάσεις στους 180..
Συνοδεύεται τέλεια με παγωτό βανίλια!
Αν προτιμάτε τα γλυκά σας αρκετά γλυκά, προσθέστε λίγη ακόμα ζάχαρη..
Με την ζάχαρη που σας δίνω για τα δικά μου γούστα είναι ιδανικό...