Μουστοκούλουρα με πετιμέζι



Μια συνταγή της κυρίας Gogo Samiou για ΜΟΥΣΤΟΚΟΥΛΟΥΡΑ ΜΕ ΠΕΤΙΜΕΖΙ εκτελεσμένη από την κυρία Marina Hatzidaki στην ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Μουστοκούλουρα με πετιμέζι

Τα κουλουράκια αυτά είναι μαλακά και πολύ παραδοσιακά με την έντονη μυρωδιά του ελληνικού καφέ.90 τεμ

ΥΛΙΚΑ
1 Ποτήρι του νερού λάδι ελαφρύ
1 Ποτήρι του νερού ζάχαρη
1 Ποτήρι του νερού πετιμέζι
1 Ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
1 φλιτζανάκι του καφέ ελληνικό, καφέ βραστό
ξύσμα από ένα ολόκληρο πορτοκάλι
2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
1 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
Αλεύρι φαρίνα όσο πάρει...1 κιλό και κάτι.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μπολ χτυπήστε πρώτα το λάδι και την ζάχαρη να αφρατέψουν λίγο .
Προσθέστε τον χυμό διαλυμένη με την σόδα μέσα, το πετιμέζι τον καφέ και τα υπόλοιπα μυρωδικά..!!
Ρίξτε το αλεύρι λίγο λίγο κοσκινισμένο και φτιάξτε μια ωραία ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια σας.
Ψήστε στους 180 και πάνω σε λαδόκολλα για 20 λεπτά σε αντιστάσεις....Όχι παραπάνω γιατί μετά σφίγγουν.