Λοξό γλυκό με ζελέ, κρέμα και σοκολάτα – Εύκολο και εντυπωσιακό!

Ένα εντυπωσιακό γλυκό σε ποτήρι με στρώσεις ζελέ, κρέμας πατισερί και σοκολάτας!

ΛΟΞΟ ΓΛΥΚΟ ΜΕ ΖΕΛΕ, ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ


Ένα εντυπωσιακό γλυκό σε ποτήρι με στρώσεις ζελέ, κρέμας πατισερί και σοκολάτας! Δροσερό, λαχταριστό και πανεύκολο στην εκτέλεση.


Υλικά (για 6 ποτήρια)

Για τη βάση:
  • 6 κομμάτια κομπόστα ροδάκινο ή άλλο φρούτο της επιλογής σας
  • 1 φακελάκι ζελέ ανανά
  • 1 ποτήρι βραστό νερό
  • 1 ποτήρι σιρόπι από την κομπόστα

Για την κρέμα πατισερί:
  • 500 ml γάλα
  • 120 γρ. ζάχαρη
  • 60 γρ. κορν φλάουρ
  • 2 βανίλιες
  • 2 αβγά
  • Ξύσμα λεμονιού
  • 1 μικρό κομμάτι βούτυρο

Για την σοκολατένια επικάλυψη
  • 250 γρ. κουβερτούρα
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος

Επιπλέον:
  • 12 μπισκότα mini digestive ή 6 μεγάλα


Εκτέλεση

  1. Στηρίζουμε τα ποτήρια λοξά (αν θέλουμε το εντυπωσιακό εφέ) ή τα αφήνουμε όρθια.
  2. Τοποθετούμε μέσα τα φρούτα.
  3. Σε ένα μπολ διαλύουμε το ζελέ στο βραστό νερό, ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το σιρόπι κομπόστας. 
  4. Μόλις κρυώσει, το μοιράζουμε στα ποτήρια και τα βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθεί πλήρως.

Για την κρέμα πατισερί
  1. Ζεσταίνουμε το γάλα με το ξύσμα λεμονιού σε χαμηλή φωτιά.
  2. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά, τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ και τις βανίλιες, μέχρι να σχηματιστεί ένας ομοιογενής χυλός.
  3. Προσθέτουμε λίγο από το ζεστό γάλα στον χυλό, ανακατεύοντας συνεχώς. 
  4. Ρίχνουμε το μείγμα πίσω στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει η κρέμα.
  5. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί.
  6.  Καλύπτουμε με μεμβράνη που εφάπτεται στην επιφάνεια και αφήνουμε να κρυώσει.

Για την σοκολατένια επικάλυψη
  1. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε την κουβερτούρα ψιλοκομμένη.
  2. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να έχουμε ένα λείο μείγμα. 
  3. Αφήνουμε να κρυώσει.

Συναρμολόγηση
  1. Όταν όλα τα υλικά είναι κρύα, μοιράζουμε την κρέμα πατισερί στα ποτήρια, τοποθετούμε από πάνω τα μπισκότα και περιχύνουμε με τη σοκολάτα.
  2. Αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσουν καλά πριν σερβίρουμε.

Ένα εντυπωσιακό γλυκό σε ποτήρι με στρώσεις ζελέ, κρέμας πατισερί και σοκολάτας!

Δημιουργός συνταγής: Γιαγιά Μαίρη εν δράσει

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!