
ΛΟΞΟ ΓΛΥΚΟ ΜΕ ΖΕΛΕ, ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
Ένα εντυπωσιακό γλυκό σε ποτήρι με στρώσεις ζελέ, κρέμας πατισερί και σοκολάτας! Δροσερό, λαχταριστό και πανεύκολο στην εκτέλεση.
Για την κρέμα πατισερί:
Για την σοκολατένια επικάλυψη
Επιπλέον:
Υλικά (για 6 ποτήρια)
Για τη βάση:- 6 κομμάτια κομπόστα ροδάκινο ή άλλο φρούτο της επιλογής σας
- 1 φακελάκι ζελέ ανανά
- 1 ποτήρι βραστό νερό
- 1 ποτήρι σιρόπι από την κομπόστα
Για την κρέμα πατισερί:
- 500 ml γάλα
- 120 γρ. ζάχαρη
- 60 γρ. κορν φλάουρ
- 2 βανίλιες
- 2 αβγά
- Ξύσμα λεμονιού
- 1 μικρό κομμάτι βούτυρο
Για την σοκολατένια επικάλυψη
- 250 γρ. κουβερτούρα
- 250 γρ. κρέμα γάλακτος
Επιπλέον:
- 12 μπισκότα mini digestive ή 6 μεγάλα
Εκτέλεση
- Στηρίζουμε τα ποτήρια λοξά (αν θέλουμε το εντυπωσιακό εφέ) ή τα αφήνουμε όρθια.
- Τοποθετούμε μέσα τα φρούτα.
- Σε ένα μπολ διαλύουμε το ζελέ στο βραστό νερό, ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το σιρόπι κομπόστας.
- Μόλις κρυώσει, το μοιράζουμε στα ποτήρια και τα βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθεί πλήρως.
Για την κρέμα πατισερί
- Ζεσταίνουμε το γάλα με το ξύσμα λεμονιού σε χαμηλή φωτιά.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά, τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ και τις βανίλιες, μέχρι να σχηματιστεί ένας ομοιογενής χυλός.
- Προσθέτουμε λίγο από το ζεστό γάλα στον χυλό, ανακατεύοντας συνεχώς.
- Ρίχνουμε το μείγμα πίσω στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει η κρέμα.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί.
- Καλύπτουμε με μεμβράνη που εφάπτεται στην επιφάνεια και αφήνουμε να κρυώσει.
Για την σοκολατένια επικάλυψη
- Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε την κουβερτούρα ψιλοκομμένη.
- Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να έχουμε ένα λείο μείγμα.
- Αφήνουμε να κρυώσει.
Συναρμολόγηση
- Όταν όλα τα υλικά είναι κρύα, μοιράζουμε την κρέμα πατισερί στα ποτήρια, τοποθετούμε από πάνω τα μπισκότα και περιχύνουμε με τη σοκολάτα.
- Αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσουν καλά πριν σερβίρουμε.