Μελιτζανοκεφτέδες



ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΚΕΦΤΕΔΕΣ


Υλικά (για 30 κεφτεδάκια)

  • 3 μελιτζάνες
  • φρυγανιά τριμμένη όση πάρει για να πλάθονται
  • 1 αυγό
  • 1 και 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού τυρί τριμμένο π.χ. κεφαλοτύρι, κεφαλογραβιέρα, ή ανάμεικτα [στο Karfour υπάρχει mix τυριών με 2 ευρώ]
  • 6 - 7 κλωνιά μαϊντανό
  • αλάτι - πιπέρι
  • αλεύρι για το τηγάνισμα
  • λάδι για τηγάνισμα [καλαμποκέλαιο γίνονται πιο ανάλαφροι]

Εκτέλεση

Πλένουμε και καθαρίζουμε τις μελιτζάνες σαν να κάνουμε ρίγες να φύγει η πολύ φλούδα και τις κόβουμε σε κυβάκια.
Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι και ρίχνουμε τα κυβάκια ,τα τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να δούμε ότι λιώνουν πατώνας τα με το πιρούνι , δοκιμάστε 'ένα .
Τα βάζουμε σε μπολ στραγγίζοντάς τα από τα πολλά λάδια και προσθέτουμε μέσα το αυγό,το μαϊντανό ψιλοκομμένο ,το τυρί .αλατοπίπερο,και αρχίζουμε με το χέρι ζύμωμα προσθέτοντας σιγά σιγά την φρυγανιά .Μόλις δούμε ότι πλάθονται είναι έτοιμοι .Ζεσταίνουμε το λάδι στο τηγάνι και πλάθουμε κεφτεδάκια αλευρώνουμε ,τινάζοντας να φύγει το περιττό αλεύρι και τηγανίζουμε να ροδίσουν .