Αλμυρό Κέικ

Αλμυρό κέικ με ζαμπόν και κεφαλοτύρι

ΑΛΜΥΡΟ ΚΕΙΚ


Ένα εύκολο, νόστιμο και χορταστικό αλμυρό κέικ, ιδανικό για σνακ, πρωινό ή για το τραπέζι σας. Το ζαμπόν, το τυρί και τα αρώματα κάνουν κάθε μπουκιά απολαυστική! 


Υλικά

  • 2½ φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
  • 4 φέτες ζαμπόν, κομμένο σε κύβους 
  • 3 αβγά 
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού φρέσκο γάλα 
  • ½ φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο 
  • 3 φλιτζάνια του τσαγιού κεφαλοτύρι, τριμμένο 
  • 1½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ 
  • Πιπέρι (κατά προτίμηση) 
  • Λίγο δυόσμο (προαιρετικά) 


Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το λάδι με το γάλα χρησιμοποιώντας το χέρι ή έναν αυγοδάρτη. 
  2. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά, συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. 
  3. Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ και το προσθέτουμε σταδιακά στο μείγμα, ανακατεύοντας απαλά. 
  4. Ρίχνουμε το ζαμπόν, το τριμμένο κεφαλοτύρι και το πιπέρι. 
  5. Αν χρησιμοποιούμε δυόσμο, τον προσθέτουμε σε αυτό το στάδιο. 
  6. Ανακατεύουμε καλά ώστε να διανεμηθούν ομοιόμορφα τα υλικά. 
  7. Βουτυρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα κέικ και αδειάζουμε το μείγμα μέσα. Το στρώνουμε ομοιόμορφα με μια σπάτουλα. 
  8. Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε την επιφάνεια με λίγο επιπλέον τριμμένο κεφαλοτύρι για πιο τραγανή κρούστα. 
  9. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 50 λεπτά, μέχρι να ροδίσει όμορφα. Ελέγχουμε αν έχει ψηθεί, βυθίζοντας μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο. Αν βγει καθαρή, το κέικ είναι έτοιμο.   


ΠΗΓΗ
Αλμυρό κέικ

Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget