Μουσακάς με λαχανικά και κοτόπουλο




ΜΟΥΣΑΚΑΣ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ


Ενας διαφορετικός μουσακάς που θα σας ξετρελάνει όλους!!Απίστευτη γεύση!

Υλικά για 1 ταψάκι φούρνου κανονικό ,ή 2 μιας χρήσεως 35-40 εκ.
πατάτες τόσες όσες χρειάζονται να καλύψουμε το ταψί μας
1/2 κούπα τσαγιού λάδι
2-3 μέτρια ξερά κρεμμύδια
1 κιλό στήθος κοτόπουλο κομμένο σε μπουκίτσες
3 πιπεριές κόκκινες
3 πιπεριές πράσινες
αλάτι πιπέρι
1 κουταλιά σούπας κουρκουμά
2 κουτ.σούπας κοφτές πελτέ

Μπεσαμέλ κρέμα
1 λίτρο γάλα και ίσως λίγο ακόμα
λίγο αλάτι
10 κουτ σούπας αλεύρι
4 κουτ σούπας βούτυρο
τυρί τριμμένο κεφαλοτύρι

Εκτέλεση
ΟΙ πατάτες κομμένες σε χοντρές φέτες τις τηγανίζουμε και τις στρώνουμε σε ένα ταψάκι βουτυρωμένο ή αντικολητικό αλατίζουμε ελαφρώς και πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο τυρί .
Σε ένα τηγάνι βάζουμε μισή κούπα λάδι και σοτάρουμε 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα σε φέτες, ρίχνουμε μέσα 1 κιλό στήθος κοτόπουλο κομμένο σε μικρές μπουκίτσες ανακατεύουμε μέχρι να ασπρίσει το κοτόπουλο και προσθέτουμε 4 πιπεριές κόκκινες,4 πιπεριές πράσινες κομμένες σε ροδέλες η κομμάτια μακρόστενα ,αλάτι,πιπέρι,κουρκουμά και 1/2 ποτήρι νερού νερό με αραιωμένο μέσα τις 2 κουταλιές σούπας πελτέ.Τα αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μείνει με το λαδάκι του.Όταν είναι έτοιμο το αδειάζουμε στο ταψάκι πάνω από τις πατάτες.Πασπαλίζουτμε πάλι με λίγο τριμμένο τυράκι.

Ετοιμάζουμε και τη μπεσαμέλ.
Βάζω το βούτυρο σε κατσαρολίτσα και χαμηλή θερμοκρασία ,μόλις αρχίσει να λιώνει προσθέτω όλο το αλεύρι να το δούμε να γίνετε όπως στην φωτογραφία που σας δείχνω ,αμέσως ρίχνω το γάλα ολόκληρο από την συσκευασία κατ' ευθείαν και ανακατεύω συνέχεια μέχρι να αρχίσει να πήζει ,αν πήξει πολύ έχουμε λίγο γάλα κοντά και προσθέτουμε η λίγο νουνού ότι υπάρχει .
Ρίχνουμε ελαφρώς λίγο αλατάκι και εγώ ρίχνω και μία χούφτα τυρί κεφαλοτύρι [πάντα προτιμώ την κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας έχει υπέροχη γεύση.] Και την περιχύνουμε πάνω από το ταψί μας προσθέτοντας λίγο τριμμένο τυράκι στην επιφάνεια για να χρυσαφίσει πιο ωραία συν την γεύση .
Με τον τρόπο που σας λέω δεν κόβει ούτε σβωλιάζει ποτέ η κρέμα αυτή βάζουμε και σε παστίτσιο και αν θέλουμε προσθέτουμε στο τέλος ανακατεύοντας γρήγορα γρήγορα 2 κρόκους αυγών,εδώ δεν βάζουμε.
Ψήνουμε στους 180 με 200 βαθμούς για λίγη ώρα περίπου 15 με 20 λεπτά στον αέρα κι όταν κρυώσει σερβίρουμε.
Αξίζει να το φτιάξετε !!!