Μοσχαράκι στιφάδο



Μια συνταγή για ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΣΤΙΦΑΔΟ από την ομάδα στο Facebook ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ


Μοσχαράκι στιφάδο

ΥΛΙΚΑ
1 κιλό μοσχάρι ελιά ή στρογγυλό
1και μισό κιλό κρεμμυδάκια για στιφάδο
2 σκελίδες σκόρδο
1 ποτηράκι κρασιού κρασί κόκκινο
μισό ποτήρι νερού ξίδι
μπαχάρια
2 δαφνόφυλλο
αλάτι πιπέρι
λίγο κουρκουμά
1 γεμάτη κουταλιά σούπες πελτέ η ένα κουτάκι πουμαρό σάλτα
1 ξυλάκι κανέλα
μισό φλιτζάνι λάδι
λίγη ζάχαρη
Προαιρετικά -εγώ βάζω -2 πολύ ώριμες ντομάτες που τις λιώνω καλά με το χέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι και το κρέας πλυμένο και στεγνό,
Το γυρνάμε να ροδίσει και το βγάζουμε σε ένα πιάτο.
Ρίχνουμε στο ίδιο λάδι τα κρεμμυδάκια να γυαλίσουν κι αυτά και τα βγάζουμε σε άλλη πιατέλα Ρίχνουμε σε αυτό το λάδι το κρέας το γυρνάμε λίγο νε ξύλινη κουτάλα και ρίχνουμε και το σβήνουμε με το κρασί.
Μετά βάζουμε όλα τα μυρωδικά όπως ,μπαχάρι ,δάφνη,πελτέ,πιπέρι ,κανέλα ξύλο ,κουρκουμά [αλάτι στο τέλος]και νερό ζεστό τόσο όσο να σκεπάζει το κρέας.
Μαγειρεύουμε για.καμιά ώρα και παραπάνω,
Αμέσως μετά ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια και το αλάτι και βράζουμε μέχρις να έχουν όλα ψηθεί και να έχει πήξει η σάλτσα του ,αν χρειαστεί νερό μόνο ζεστό προσθέστε ,καλή επιτυχία!!
Ενα κολπάκι για να μην κλάψετε με τα κρεμμυδάκια γεμίστε ένα μπολ νερό ρίξετε τα μέσα και καθαρίζετε άμεσα στο νερό.