Χαλβάς σιμιγδαλένιος με ινδοκάρυδο



ΧΑΛΒΑΣ ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ ---> Μια συνταγή της κυρίας Tzeni Tsanaktsidou από την ομάδα στο Facebook ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!


Χαλβάς σιμιγδαλένιος με ινδοκάρυδο

Ένας λευκός απλός αλλά πολύ γευστικός χαλβάς !!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ 
ΜΕΤΡΑΜΕ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΟΥΠΑ(250 ml):
1 κουπα σμιγδαλι χοντρο,
1 κουπα καρυδα
50 γρ νιφαδες σοκολατας(μπορουν να παραλειφθουν),
1 κ.σ.βουτυρο,
2 κουπες ζαχαρη,
3 κουπες νερο,
1 λεμονι το ξυσμα και το χυμο του!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βραζουμε το σιροπι 1 λεπτο(ζαχαρη-νερο-ξυσμα-χυμο) και το αφηνουμε να κρυωσει!
Βαζουμε στην κατσαρολα το βουτυρο-σιμιγδαλι και το ανακατευουμε στο χαμηλο 5 λεπτα!
Ριχνουμε την καρυδα ανακατευουμε 1 λεπτο(εαν θελουμε ριχνουμε τις νιφαδες σοκολατας!
Τελος ριχνουμε σιγα-σιγα το σιροπι ανακατευουμε και οταν κανει φουσκαλες το κατεβαζουμε.
Βαζουμε πετσετα κουζινας ενδιαμεσα κατσαρολα-καπακι και το αφηνουμε να φουσκωσει!
Τελειωνουμε βαζοντας το η σε φορμα η σε ατομικα φορμακια η και σε ταπερ!
Ριχνουμε εαν θελουμε κανελα!!!