Υλικά
- 4 μεγαλούτσικα κολοκύθια, τριμμένα
- 1 καρότο, τριμμένο στον ψιλό τρίφτη
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
- 2 αυγά
- 200 γρ. φέτα, σπασμένη σε χοντρά κομμάτια
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- δυόσμος ξερός
- λάδι
- αλάτι
- πιπέρι
- φρυγανιά τριμμένη
- 4 με 5 κουταλιές σούπας αλεύρι
Εκτέλεση
- Τρίβουμε τα κολοκύθια και το καρότο στον ψιλό τρίφτη.
- Ρίχνουμε λίγο αλάτι, τα αφήνουμε 5 λεπτά στο τρυπητό και στη συνέχεια τα στύβουμε πολύ καλά ανάμεσα στις χούφτες μας.
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα στημένα κολοκύθια με το καρότο, τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, τα αυγά, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, το δυόσμο, λίγο λάδι και πιπέρι τα ανακατεύουμε και προσθέτουμε το αλεύρι σιγά - σιγά να απορροφήσει τα υγρά. Δεν θέλουμε να είναι ζουμερό ούτε και σφιχτό.
- Προσθέτουμε τη φέτα σπασμένη σε χοντρά κομμάτια και δεν την ανακατεύουμε πολύ για να μην λιώσει.
- Δοκιμάζουμε το αλάτι και διορθώνουμε αναλόγως.
- Σε ένα μέτριο ταψί ρίχνουμε λάδι στον πάτο και στα πλαϊνά, από πάνω ρίχνουμε δύο χούφτες φρυγανιά τριμμένη και το κουνάμε να πάει παντού. Δεν το τινάζουμε, απλά να είναι ομοιόμορφο σε όλο το ταψί.
- Ρίχνουμε τη γέμιση, τη στρώνουμε με κουτάλι και ρίχνουμε πάλι φρυγανιά ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνεια.
- Ραντίζουμε με λάδι και λίγο σουσάμι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 με αντιστάσεις, στο χαμηλό ράφι του φούρνου για 40 λεπτά και στη συνέχεια μετακινούμε το ταψί στο πιο ψηλό ράφι για 5 λεπτά ώστε να ροδίσει από πάνω.
Η φρυγανιά κάνει τη διαφορά!
Δοκιμάστε την, είναι απλή και πεντανόστιμη!