Κανταιφάκια φωλίτσες



Μια συνταγή της κυρίας Tzela Antonopoulou για ΚΑΝΤΑΙΦΑΚΙΑ ΦΩΛΙΤΣΕΣ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ -ΗΔΕΣ


Κανταιφάκια φωλίτσες

Κανείς δεν μπορεί να φάει μόνο μία!!

Υλικά
500 γρ κανταίφι
250 γρ βούτυρο αγελάδος Δωδώνη
200 γρ αμυγδαλοψυχα ωμή

Σιρόπι
3 ποτήρια νερό
4 ποτήρια ζάχαρη
Χυμό από μισό λεμόνι
1 ξύλο κανέλας
Φλούδα από μισό λεμόνι.

Εκτέλεση
Αρχικά αφρατεύω πολύ καλά το κανταίφι μου .
Χωρίζω και παίρνω τουφίτσες τις οποίες τυλίγω στο δείκτη του χεριού μου .
Προσέχω κάθε φορά να παίρνω ιδια ποσότητα για να βγουν όλα στο ίδιο μέγεθος !!!!
Δεν τυλίγω πολύ σφιχτά για να περάσει το σιροπάκι μέχρι μέσα. Τραβάω το δάχτυλο από τη φωλίτσα και τοποθετώ σε ταψάκι που έχω βουτυρώσει καλά!!!
Μέσα σε κάθε φωλίτσα βάζω από 2 αμύγδαλα!!!
Τελειώνοντας με τις φωλιές λιώνω το βούτυρο και ρίχνω κουταλιά κουταλιά στις φωλιές μου για να βουτυρωθούν σωστά!!!! Ψήνω σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 βαθμούς έως ότου πάρουν ωραίο βαθύ χρυσαφί χρώμα.
Βγάζω από το φούρνο μου και ετοιμάζω το σιρόπι μου.
Βράζω όλα τα υλικά μαζί για 3-4 λεπτά.
Αφήνω 1 λεπτό να κάτσει ο βρασμός και σιροπιάζω με μια κουτάλα σιγά σιγά τα κανταιφάκια
( Καυτό το σιρόπι και ζεστά τα κανταιφάκια)!!!!
Αφήνω το γλυκό να τραβήξει το σιρόπι και να κρυώσει καλά και τοποθετώ σε καραμελόχαρτα!