Υλικά
- 200 γρ. χταπόδι κομμένο σε μικρά κομμάτια
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1/2 πακέτο σάλτσα ντομάτας
- 250 γρ. κοφτό μακαρονάκι
- Λάδι (να καλύπτει τον πάτο της κατσαρόλας)
- αλάτι-πιπέρι-δαφνόφυλλο-μπαχάρι
- λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό για πασπάλισμα στο πιάτο
Εκτέλεση
- Σοτάρουμε το κρεμμύδι μας.
- Ρίχνουμε το χταπόδι και το ανακατεύουμε για 2 λεπτάκια.
- Κατόπιν ρίχνουμε την σάλτσα ντομάτας, το πιπέρι, το αλάτι, το μπαχάρι και το δαφνόφυλλο και χαμηλώνουμε την φωτιά.
- Όταν μαλακώσει το χταπόδι το βάζουμε σε μία πιατέλα.
- Προσθέτουμε λίγο νερό και όταν βράσει ρίχνουμε το κοφτό μακαρονάκι μας, το ανακατεύουμε και όταν είναι σχεδόν έτοιμο ρίχνουμε και το χταποδάκι και το βγάζουμε από την φωτιά.
- Σε όσους αρέσει βάζουν τριμμένο τυράκι από πάνω προαιρετικά.
Δημιουργός συνταγής: Vana Zouka