
ΚΑΡΟΤΟ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ
Υλικά :
- 1/2 κιλό καρότα
- 1/2 ζάχαρη
- 2 κούπες νερό
- 1 βανίλια
Εκτέλεση
- Κόβουμε τα καρότα μικρά λεπτά μπαστουνάκια η το τρίβουμε στον ειδικό τρίφτη για κυδώνι.
- Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό μέχρι την μέση και ρίχνουμε τα καρότα ,μόλις πάρουν βράση τα βγάζουμε και τα σουρώνουμε σε ένα σουρωτήρι.
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 2 κούπες νερό την ζάχαρη και τα καρότα και τα αφήνουμε έως ότου δούμε ότι έβρασα τα καρότα και έδεσε το σιρόπι στο τέλος προσθέτουμε την βανίλια.
Δημιουργός συνταγής: Mina papachristou
