Δροσερό γλυκό με ζελέ και ανανά



Μια συνταγή της κυρίας Foteini Kalikatzarou Mavrou για ΔΡΟΣΕΡΟ ΓΛΥΚΟ ΜΕ ΖΕΛΕ ΚΑΙ ΑΝΑΝΑ από την ομάδα στο Facebook Μαγειρικές Απολαύσεις


Δροσερό γλυκό με ζελέ και ανανά

2 διπλές συσκευασίες ζελέ ανανά, 
1 κούπα κρέμα γάλακτος παγωμένη, 
1 ζαχαρούχο παγωμένο, 
1 κεσεδάκι γιαούρτι 2% λιπαρά, 
1 κονσέρβα κομπόστα ανανά, 
1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ

Χωρίζουμε την κομπόστα από το σιρόπι. 
Μετράμε μια κούπα και το υπόλοιπο το βάζουμε σε ένα μπολ. 
Φτιάχνουμε τη μια διπλή συσκευασία με το ζελέ και το αφήνουμε στην άκρη να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. 
Φτιάχνουμε και τη δεύτερη διπλή συσκευασία αλλά αντί για 2 ποτήρια ζεστό νερό και 2 παγωμένο το φτιάχνουμε με 2 ζεστό, 1 παγωμένο και την κούπα με το σιρόπι από τη κομπόστα. 
Το αφήνουμε κι αυτό στην άκρη να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. 
Βουτάμε τα μπισκότα στο υπόλοιπο σιρόπι και τα απλώνουμε στον πάτο ενός ταψιού. 
Αν δεν έμεινε πολύ σιρόπι συμπληρώνουμε με χυμό ανανά. 
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος, το γιαούρτι και το ζαχαρούχο. 
Μόλις ενωθούν καλά τα υλικά βάζουμε σιγά - σιγά το ζελέ που φτιάξαμε με το σιρόπι από την κομπόστα. 
Μόλις γίνει ένα μείγμα απλώνουμε πάνω από τα μπισκότα και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο. 
Μετά από 1 ώρα απλώνουμε τις φέτες ανανά από την κομπόστα και με μια κουτάλα προσθέτουμε το δεύτερο μπολ με το ζελέ. 
Βάζουμε ξανά στο ψυγείο και κόβουμε όταν παγώσει καλά.