Μακαρονόπιτα




ΜΑΚΑΡΟΝΟΠΙΤΑ


Εξαφανίζετε αμέσως !!!!

ΥΛΙΚΑ:
Για το ζυμάρι.
Μισό κιλό αλεύρι για όλες τής χρήσεις
1 σφηνάκι ελαιόλαδο
2 κουταλιές τής σούπας ξύδι
1 κουταλάκι αλάτι
Νερό όσο πάρει

Για την γέμιση.
350 γρ μακαρόνια βρασμένα(ότι μας αρέσει)
250 γρ μπέικον ψιλοκομμένο
250 γρ τυρί κίτρινο σε μεγάλους κύβους
150 γρ τυρί κίτρινο τριμμένο
2 φλυτζάνια κρέμα γάλακτος
2 αβγά
Αλάτι
Πιπέρι
Μοσχοκάρυδο
Λίγη σάλτσα τομάτας ανακατεμένη με ελαιόλαδο αλάτι πιπέρι κύμινο και λίγη ζάχαρη.

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:
Σε μία λεκάνη βάζουμε το αλεύρι με το ελαιόλαδο το ξύδι, το αλάτι και ανακατεύουμε ελαφρά.
Προσθέτουμε σιγά σιγά το νερό(κρύο) και φτιάχνουμε ένα ελαστικό ζυμάρι!
Ανοίγουμε με τον πλάστη δύο φύλλα πάχους ενός εκατοστού.
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα μακαρόνια ,το μπέικον, τα τυριά και τα αυγά με την κρέμα γάλακτος.
Αλατοπιπερώνουμε ανακατεύουμε ελαφρά και ξεκινάμε να φτιάχνουμε την πίτα.
Στρώνουμε το ένα φύλλο στο ταψί ρίχνουμε την σάλτσα τομάτας και λίγο τριμμένο τυρί από πάνω και ρίχνουμε το μείγμα με τα μακαρόνια.
Σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο βρέχουμε την πίτα μας με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 170βαθμούς για περίπου μία ώρα στον αέρα σε προθερμασμένο φούρνο.



Credits: