Βερίκοκο γλυκό του κουταλιού

Υλικά

  • 2 κιλά βερίκοκα
  • Ασβεστόνερο
  • 2 κιλά ζάχαρη
  • 5 ποτήρια νερό
  • 1/2 ποτήρι του νερού γλυκόζη
  • 3 κ σ. χυμό λεμονιού
  • 4 βανίλιες

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε τη φλούδα από τα βερίκοκα, βγάζουμε το κουκούτσι και τα ζυγίζουμε ακριβώς 2 κιλά (σε κομμάτια 40).
  2. Τα βάζουμε σε ασβεστόνερο για 4 ώρες (Σε μια λεκάνη με ασβέστη υγρό και νερό, αφήνουμε τον ασβέστη να καθίσει και χρησιμοποιούμε το νερό που ανεβαίνει στην επιφάνεια).
  3. Τα πλένουμε πολύ καλά 5 με 6 φορές και τα βάζουμε σε χαρτί κουζίνας να στεγνώσουν.
  4. Βράζουμε το σιρόπι για 5 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε τα βερίκοκα.
  5. Τα βράζουμε για 15 λεπτά αφαιρώντας τον αφρό και στο τέλος προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, τις βανίλιες και τη γλυκόζη.
  6. Τα αφήνουμε μια μέρα στην κατσαρόλα και την επόμενη τα βράζουμε ξανά για να δέσουμε το σιρόπι.

Δημιουργός συνταγής: Κατερινα Μαδικα