Δίχρωμο κέικ με κρέμα



Μια συνταγή της κυρίας Tzeni Tsanaktsidou για ΔΙΧΡΩΜΟ ΚΕΙΚ ΜΕ ΚΡΕΜΑ από την ομάδα στο Facebook ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!


Δίχρωμο κέικ με κρέμα

ΑΦΡΑΤΟ,ΔΙΧΡΩΜΟ,ΓΕΥΣΤΙΚΟ,ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΣΑΝΤΙΓΊ ΣΠΕΣΙΑΛ!!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΕΤΡΑΜΕ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΟΤΗΡΙ ΤΑ ΥΛΙΚΑ:
5 αυγά,
1 ποτήρι ζάχαρη,
1 ποτήρι γάλα φρέσκο,
1 ποτήρι σπορέλαιο,
2,5 ποτήρια αλεύρι φαρίνα απ,
1 βανίλια,60 γραμμάρια κακάο

Τοποθετούμε όλα τα υλικά στο μπολ εκτός του κακάου και τα χτυπάμε στο μίξερ 5 λεπτά!
Βγάζουμε σε ένα μπολ τη μισή δόση μείγματος και ρίχνουμε το κακάο και το ανακατεύουμε! Παίρνουμε το τσέρκι (30 ) τοποθετούμε μέσα στο ταψί φούρνου ένα μικρο πυρέξ ,τοποθετούμε το τσέρκι να στέκεται όρθιο λίγο πάνω στο πυρέξ και βάζουμε το μείγμα κακάο και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά!
Το βγάζουμε και τοποθετούμε το μείγμα το άλλο και βγάζουμε το πυρέξ κσι το τοποθετούμε κανονικά και το ψήνουμε άλλα 30 λεπτά!

ΚΡΕΜΑ:
Βάζουμε 1 λίτρο γάλα να.ζεσταθεί με 6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη!
Ρίχνουμε 120 γραμμάρια κορν φλάουρ αφού το διαλύσαμε σε λίγο από το ζεστό γάλα ανακατεύουμε κσι όταν πήξει κατεβάζουμε και προσθέτουμε 1 βανίλια!
Οπότε όταν κρυώσει το κέικ τοποθετούμε την κρέμα πάνω!

ΣΑΝΤΙΓΊ:
Χτυπάνε 1 φακελάκι γκαρνί με μισού ποτήρι φρέσκο γάλα!
Και την τοποθετούμε πάνω στην κρύα κρέμα!