Πολύ εύκολη ζαμπονοτυρόπιτα

ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ ΖΑΜΠΟΝΟΤΥΡΟΠΙΤΑ

ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ ΖΑΜΠΟΝΟΤΥΡΟΠΙΤΑ


Υλικά (για ένα μέτριο πυρέξ)

  • 1 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 3 - 4 αυγά
  • 2 κεσεδάκια γιαούρτι 
  • 1 πακέτο μπέικον (ή 3-4 φέτες ζαμπόν)
  • 1 πακέτο βούτυρο ή μαργαρίνη
  • ½ κιλό φέτα τριμμένη
  • 100 γρ. κεφαλοτύρι ή ρεγκάτο τριμμένο


Εκτέλεση 

  1. Σε ένα τηγάνι σοτάρω το μπέικον μέχρι να λιώσει το λίπος του και να γίνει τραγανό, προσέχοντας να μην καεί. 
  2. Το βγάζω και όταν κρυώσει το ψιλοκόβω. 
  3. Σε ένα άλλο σκεύος βάζω το βούτυρο (ή τη μαργαρίνη), να λιώσει σε χαμηλή φωτιά.
  4. Σε μια λεκάνη χτυπάω ελαφρά τα αυγά με τον αυγογδάρτη, ρίχνω το γιαούρτι, το λιωμένο βούτυρο, το αλεύρι, τα τριμμένα τυριά, το ψιλοκομμένο μπέικον και ανακατεύω απαλά. 
  5. Βουτυρώνω ένα πυρέξ, πασπαλίζω με φρυγανιά και αδειάζω μέσα το μείγμα. 
  6. Στρώνω την επιφάνειά του, πασπαλίζω με λίγο ακόμη τριμμένο τυρί και τριμμένη φρυγανιά και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 40 λεπτά στους 180 βαθμούς.


Δημιουργός συνταγής: Κική Τριανταφύλλη

Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!


Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget