
ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ ΖΑΜΠΟΝΟΤΥΡΟΠΙΤΑ
Υλικά (για ένα μέτριο πυρέξ)
- 1 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 3 - 4 αυγά
- 2 κεσεδάκια γιαούρτι
- 1 πακέτο μπέικον (ή 3-4 φέτες ζαμπόν)
- 1 πακέτο βούτυρο ή μαργαρίνη
- ½ κιλό φέτα τριμμένη
- 100 γρ. κεφαλοτύρι ή ρεγκάτο τριμμένο
Εκτέλεση
- Σε ένα τηγάνι σοτάρω το μπέικον μέχρι να λιώσει το λίπος του και να γίνει τραγανό, προσέχοντας να μην καεί.
- Το βγάζω και όταν κρυώσει το ψιλοκόβω.
- Σε ένα άλλο σκεύος βάζω το βούτυρο (ή τη μαργαρίνη), να λιώσει σε χαμηλή φωτιά.
- Σε μια λεκάνη χτυπάω ελαφρά τα αυγά με τον αυγογδάρτη, ρίχνω το γιαούρτι, το λιωμένο βούτυρο, το αλεύρι, τα τριμμένα τυριά, το ψιλοκομμένο μπέικον και ανακατεύω απαλά.
- Βουτυρώνω ένα πυρέξ, πασπαλίζω με φρυγανιά και αδειάζω μέσα το μείγμα.
- Στρώνω την επιφάνειά του, πασπαλίζω με λίγο ακόμη τριμμένο τυρί και τριμμένη φρυγανιά και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 40 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Δημιουργός συνταγής: Κική Τριανταφύλλη
