Μια συνταγή για ΕΚΜΕΚ ΚΑΝΤΑΙΦΙ από από τη σελίδα στο Facebook Γλυκα Απο Την Τζενη
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βουτυρωνουμε πολυ καλα το ταψι φουρνου το ρηχο!Ριχνουμε μεσα 500 γρ κανταιφι και το ανοιγουμε πολυ καλαΒαζουμε πανω του 300 γρ αγελαδινο βουτυρο λιωμενο και ανακατευουμε παρα πολυ καλα να μουσκεψει το κανταιφι
Το ψηνουμε στους 200 βαθμους να κοκκινησει καλα οχι να καει
Το βγαζουμε και το αφηνουμε ξεσκεπαστο ολη νυχτα!Την επομενη παιρνουμε το κανταιφι και το βαζουμε σε ταψι 30χ 27 και το ισιωνουμε
Σιρόπι
Βραζουμε.4 ποτηρια νερου νερο με 4 ποτηρια νερου ζαχαρη το χυμο ενος φρεσκου λεμονιου για 6 λεπταΤο κατεβαζουμε και ριχνουμε μεσα 1 κουταλια της σουπας βουτυρο!Αφηνουμε το σιροπι 15 λεπτα και στην συνεχεια σιροπιαζουμε σιγα σιγα με κουταλα
Κρέμα
Βαζουμε 2 λιτρα γαλα με 10κ.σ ζαχαρη να ζεσταθειΠροηγουμενως απο το γαλα εχουμε βγαλει λιγο σε ενα μπολ και ανακατεψαμε μεσα 8 κ.σ γεματες κορν φλαουρ με 4 κ.σ γεματες αλευρι
Τα ριχνουμε στο ζεστο γαλα ανακατευουμε και οταν πηξει την κατεβαζουμε και ριχνουμε μεσα 2 βανιλιες,3 κροκους αυγων ,100 γρ βουτυρο
Την αφηνουμε ανακατευοντας την να κρυωσει και στην συνεχεια την χτυπαμε με το μιξερ και βαζουμε μεσα 2 κουπες σαντιγυ ανακατευουμε με μαριζ απαλα και την ριχνουμε πανω στο κανταιφι προσεκτικα