
ΠΑΤΑΤΕΣ ΓΙΑΧΝΙ Ή ΜΠΛΟΥΜ
Πάρα πολύ νόστιμο !!!
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε 5 πατάτες ίδιου μεγέθους!
Τοποθετούμε στην κατσαρόλα 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο καλό, τρίβουμε 2 ξερά κρεμμύδια και 4 σκελίδες σκούδο, τοποθετούμε τις πατάτες, ρίχνουμε αλάτι, ρίγανη, μαυροπίπερο, κόκκινο γλυκό πιπέρι και κλείνουμε το καπάκι να αχνιστούν στο χαμηλό!
Στην συνέχεια διαλύουμε σε μια κούπα βραστό νερό 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας και το ρίχνουμε στις πατάτες!
Ανακατεύουμε για 2 λεπτά!
Τέλος βάζουμε ζεστό νερό και βράζουμε ώσπου να μαλακώσουν να χυλώσουν!!
ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΑΠΟ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ: Αν οι 4 σκελίδες σκόρδο σαν φαίνονται πολλές προσθέτετε μόνο 1 και την επόμενη φορά δοκιμάζετε με περισσότερες μέχρι να σας ικανοποιεί ή γεύση.