
Μια πιτουλα πεντανοστιμη με φρεσκια μυζηθρα και υλικα που εχουμε στο σπίτι μας!
250 γρ. τυρι φετα
500 γρ. γαλα πληρες
4 αυγα
2κ.σ.σιμιγδαλι χοντρο
Λιγο λαδι
Λιγο αλατι
2 κ.σ. λαδι
1 κ.σ. ξυδι
Υλικά (για το ταψι της κουζινας)
Για τη γεμιση
300 γρ μυζήθρα ή ανθότυρο250 γρ. τυρι φετα
500 γρ. γαλα πληρες
4 αυγα
2κ.σ.σιμιγδαλι χοντρο
Λιγο λαδι
Για το φυλλο
500 γρ. αλευρι μισο σκλ. μισο μαλακοΛιγο αλατι
2 κ.σ. λαδι
1 κ.σ. ξυδι
Εκτέλεση
Ζυμωνουμε.
Χωριζουμε σε 5 μπαλακια και ανοιγουμε φυλλα.
Βαζουμε 2 κατω.. 1 ενδιαμεσα και 2 πάνω...
Αλειφουμε με λιγο αυγο και λαδι και ψηνουμε...50 λεπτα 220β.
Εμείς την ψηνουμε στη χαμηλη σχαρα του φουρνου και οταν καλοψηθει την γυρναμε.
Βαζουμε 2 κατω.. 1 ενδιαμεσα και 2 πάνω...
Αλειφουμε με λιγο αυγο και λαδι και ψηνουμε...50 λεπτα 220β.
Εμείς την ψηνουμε στη χαμηλη σχαρα του φουρνου και οταν καλοψηθει την γυρναμε.
Δημιουργός συνταγής: Ρουλα Λυρου