Αφράτα Τυροκούλουρα με ζύμη εγγύηση!!
Υλικά
Για τη ζύμη
- 1 νεροπότηρο χλιαρό γάλα
- 1 φακελάκι μαγιά
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- 1 αυγό και 1 ασπράδι (τον κρόκο τον κρατάμε για επάλειψη)
- 1/2 νεροπότηρο ηλιέλαιο
- 500 γρ. φαρίνα (αλεύρι που φουσκώνει μόνο του), κοσκινισμένη
- 1 κ.γ. αλάτι
- Επιπλέον 50 γρ. αλεύρι (αν χρειαστεί για τη ζύμη)
Για τη γέμιση
- 400 γρ. φέτα βαρελίσια, θρυμματισμένη
- 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
- 1 αυγό
- 1 πρέζα πιπέρι
Για την επάλειψη
- Ο κρόκος του αυγού, αραιωμένος με λίγο γάλα
- Σουσάμι καβουρδισμένο
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ, διαλύουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη στο χλιαρό γάλα και αφήνουμε το μείγμα για 15 λεπτά να ενεργοποιηθεί.
- Προσθέτουμε το αυγό, το ασπράδι και το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε καλά.
- Σταδιακά, προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι και το αλάτι, ζυμώνοντας μέχρι να σχηματιστεί μια πολύ μαλακή ζύμη που μπορεί να κολλάει ελαφρώς στα χέρια.
- Τοποθετούμε τη ζύμη σε λαδωμένο μπολ, τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε να φουσκώσει (αυτό γίνεται γρήγορα).
- Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τη φέτα, το γιαούρτι, το αυγό και το πιπέρι μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε 14 ίσα μπαλάκια.
- Αλείφουμε τα χέρια και τον πάγκο εργασίας με λίγο λάδι και ανοίγουμε κάθε μπαλάκι σε λεπτό φύλλο.
- Τοποθετούμε λίγη γέμιση στο κέντρο, τυλίγουμε σε ρολό, στρίβουμε ελαφρά το ρολό και κλείνουμε καλά τις άκρες.
- Τοποθετούμε τα κουλούρια σε ταψί με λαδόκολλα. Αλείφουμε την επιφάνειά τους με τον αραιωμένο κρόκο αυγού και πασπαλίζουμε με καβουρδισμένο σουσάμι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν όμορφα.
Δημιουργός συνταγής: Κωνσταντινιά ΠΚ
