Τυροκούλουρα

Αφράτα Τυροκούλουρα με πλούσια γέμιση φέτας και γιαουρτιού

Αφράτα Τυροκούλουρα με ζύμη εγγύηση!!


Υλικά

Για τη ζύμη

  • 1 νεροπότηρο χλιαρό γάλα 
  • 1 φακελάκι μαγιά 
  • 1 κ.σ. ζάχαρη 
  • 1 αυγό και 1 ασπράδι (τον κρόκο τον κρατάμε για επάλειψη) 
  • 1/2 νεροπότηρο ηλιέλαιο 
  • 500 γρ. φαρίνα (αλεύρι που φουσκώνει μόνο του), κοσκινισμένη 
  • 1 κ.γ. αλάτι 
  • Επιπλέον 50 γρ. αλεύρι (αν χρειαστεί για τη ζύμη) 

Για τη γέμιση

  • 400 γρ. φέτα βαρελίσια, θρυμματισμένη 
  • 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 
  • 1 αυγό 
  • 1 πρέζα πιπέρι 

Για την επάλειψη

  • Ο κρόκος του αυγού, αραιωμένος με λίγο γάλα 
  • Σουσάμι καβουρδισμένο 


Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ, διαλύουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη στο χλιαρό γάλα και αφήνουμε το μείγμα για 15 λεπτά να ενεργοποιηθεί.
  2. Προσθέτουμε το αυγό, το ασπράδι και το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε καλά.
  3. Σταδιακά, προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι και το αλάτι, ζυμώνοντας μέχρι να σχηματιστεί μια πολύ μαλακή ζύμη που μπορεί να κολλάει ελαφρώς στα χέρια.
  4. Τοποθετούμε τη ζύμη σε λαδωμένο μπολ, τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε να φουσκώσει (αυτό γίνεται γρήγορα). 
  5. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τη φέτα, το γιαούρτι, το αυγό και το πιπέρι μέχρι να ομογενοποιηθούν. 
  6. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 14 ίσα μπαλάκια.
  7. Αλείφουμε τα χέρια και τον πάγκο εργασίας με λίγο λάδι και ανοίγουμε κάθε μπαλάκι σε λεπτό φύλλο.
  8. Τοποθετούμε λίγη γέμιση στο κέντρο, τυλίγουμε σε ρολό, στρίβουμε ελαφρά το ρολό και κλείνουμε καλά τις άκρες. 
  9. Τοποθετούμε τα κουλούρια σε ταψί με λαδόκολλα. Αλείφουμε την επιφάνειά τους με τον αραιωμένο κρόκο αυγού και πασπαλίζουμε με καβουρδισμένο σουσάμι.
  10. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν όμορφα. 

Αφράτα Τυροκούλουρα με πλούσια γέμιση φέτας και γιαουρτιού

Δημιουργός συνταγής: Κωνσταντινιά ΠΚ

Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!