Μοσχαράκι με κυδώνια στο φούρνο




Μια συνταγή της Μαρίας Λόη για ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΜΕ ΚΥΔΩΝΙΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ


Μοσχαράκι με κυδώνια στο φούρνο

ΥΛΙΚΑ
1 κιλό μοσχάρι
1 κιλό κυδώνια
100 γρ βούτυρο
1\2 φλιτζάνι τσαγιού μέλι
αλάτι πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε το κρέας σε ομοιόμορφες φετούλες και το αλατοπιπερώνουμε, βάζουμε στο τηγάνι το βούτυρο κ σοτάρουμε το κρέας σε χαμηλή φωτιά από όλες τις μεριές και το βάζουμε στη γάστρα.
Πλένουμε τα κυδώνια κ τα καθαρίζουμε καλά αν θέλετε μπορείτε να αφήσετε κ την φλούδα ,τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα αφού τα έχετε κόψει σε φέτες τα σκεπάζετε με νερό και τα αφήνετε να βράσουν για 10 λεπτά κ προσθέτετε το μέλι αφήστε τα στη φωτιά μέχρι να δέσουν και να κάνουν μια σιροπιαστή σάλτσα
Μετά το ρίχνετε πάνω από το κρέας μέσα στη γάστρα και το ψήνετε σκεπασμένο στους 180 βαθμούς για 3 τέταρτα περίπου.
Όταν το βγάλετε από το φούρνο θα το σερβίρετε σε μια πιατέλα εναλλάξ με τα κυδώνια !!
Ταιριάζει με ότι μας αρέσει -πουρέ-τηγανητές πατάτες-πιλάφι..