
ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΣΑΛΣΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ
Ένα φαγητό που θα ήθελα να το δοκιμάσετε όλοι !!! Τέλειο σε γεύση και εμφάνιση !!
Λουκουμάκι λιώμα οι μπριζόλες !!! Θα ξετρελαθούν όλοι !!!!
Υλικά (για μερίδες 4)
- 4 μπριζόλες χοιρινές
- 3 κρεμμύδια κομμένα σε λωρίδες
- 4 πατάτες κομμένες σε ροδέλες πάχος μισού πόντου
- 1 φακελάκι μανιταρόσουπα
- 3 κούπες γάλα ελαφρύ κατά προτίμηση [εγώ έβαλα αραιωμένο Νουνού ]
- λίγο αλεύρι
- αλάτι -πιπέρι
- λίγο ελαιόλαδο
- 150 γραμ. τυρί γκούντα
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε, κόβουμε και βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό .
- Σουρώνουμε και τις στρώνουμε σε λαδωμένο ελαφρώς ταψάκι .
- Βάζουμε λίγο λάδι στο τηγάνι ρίχνουμε μέσα τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε ελαφρώς ίσα να γυαλίσουν.
- Με τρυπητή κουτάλα τα βγάζουμε και τα στρώνουμε επάνω από τις πατάτες στο ταψάκι .
- Στο ίδιο λάδι βάζουμε τις μπριζόλες αφού πρώτα τις πλύνουμε, τις αλατοπιπερώσουμε και τις περάσουμε ελαφρώς με λίγο αλεύρι και τις τσιγαρίζουμε ελαφρώς γυρνώντας τακτικά να δούμε να πάρουν λίγο χρώμα.
- Τις στρώνουμε από πάνω από τα κρεμμύδια .
- Φτιάχνουμε την μανιταρόσουπα σύμφωνα με τις οδηγίες φακέλου, δηλαδή αραίωσα το Νουνού, 1 και 1/2 κούπα γάλα και 1 και 1/2 νερό, ρίχνουμε και το μείγμα του φακέλου, ανακατεύουμε βράζει 5 λεπτά και το ρίχνουμε επάνω από τις μπριζόλες .
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, αέρα για 40 λεπτά αλλά λίγο πριν τα 40 λεπτά τραβάμε το ταψί με προσοχή, πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί και ξαναφουρνίζομαι για λίγα λεπτά να λιώσει το τυρί .
- Σερβίρουμε παίρνοντας την κάθε μπριζόλα με το κάτω υλικό την πατάτα κρεμμύδι και συνοδεύουμε με σαλάτα .
