Κεράσι γλυκό του κουταλιού

Κεράσι γλυκό κουταλιού

Από τα ωραιότερα γλυκά κουταλιού !!!


Υλικά

  • 1.5 κιλό κεράσια
  • 1100 γρ. ζάχαρη
  • 1/2 κούπα νερό
  • 1/2 χυμό λεμονιού
  • 3 βανίλιες


Εκτέλεση

  1. Πλένουμε και καθαρίζουμε καλά τα κεράσια μας.
  2. Βγάζουμε τα κουκούτσια τους με το ειδικό μηχάνημα ή με μια φουρκέτα για τα μαλλιά.
  3. Αφήνουμε τα κεράσια μας μέσα σε νερό για 2 ώρες με το χυμό από 3 λεμόνια και τις λεμονόκουπες μαζί.
  4. Πετάμε το νερό, βάζουμε τα κεράσια με τη ζάχαρη σε μια λεκάνη και τα αφήνουμε όλη την νύχτα μέσα στο ψυγείο.
  5. Τα βάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με τη μισή κούπα νερό έχτρα και βράζουμε.
  6. Ξαφρίζουμε και αφήνουμε να γίνει το γλυκό και να δέσει το σιρόπι.
  7. Ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και το τοποθετούμε σε αποστειρωμένα βάζα.


Δημιουργός συνταγής: Gogo Samiou