
Μια συνταγή της κυρίας Argiro Porpatoneli για ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΑ ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ
Για την γέμιση έβαλα τυρί κασέρι λίγο γάλα και αυγό.
Ξεκινάμεε ρίχνοντας το γάλα, την ζάχαρη, την μαγιά, τα ανακατεύουμε λίγο και αφήνουμε την μαγιά να ενεργοποιηθεί για 10 λεπτά
Προσθέτουμε το αυγό, το λάδι, το αλάτι, ανακατεύουμε πάλι και αρχίζουμε να προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι. Όσο σηκώσει η ζύμη
Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί σε όγκο.
Θα τα ψήσουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 190-200' για 25'
Υλικά
1 κούπα χλιαρό γάλα
1/2 κούπα σπορέλαιο
1 φακελάκι μαγιά
1 αυγά
1κουτ.γλυκού αλάτι
1κουτ.σούπας ζάχαρη
αλεύρι όσο πάρει
1/2 κούπα σπορέλαιο
1 φακελάκι μαγιά
1 αυγά
1κουτ.γλυκού αλάτι
1κουτ.σούπας ζάχαρη
αλεύρι όσο πάρει
Εκτέλεση
Διαλύουμε την μαγιά στο γάλα προσθέτουμε την ζάχαρη και ύστερα τα υπόλοιπα υλικά και τέλος το αλεύρι.Για την γέμιση έβαλα τυρί κασέρι λίγο γάλα και αυγό.
Ξεκινάμεε ρίχνοντας το γάλα, την ζάχαρη, την μαγιά, τα ανακατεύουμε λίγο και αφήνουμε την μαγιά να ενεργοποιηθεί για 10 λεπτά
Προσθέτουμε το αυγό, το λάδι, το αλάτι, ανακατεύουμε πάλι και αρχίζουμε να προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι. Όσο σηκώσει η ζύμη
Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί σε όγκο.
Θα τα ψήσουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 190-200' για 25'
