Λεμονογλυκό

Γλυκό σαν τσιζκέικ με λεμόνι

ΛΕΜΟΝΟΓΛΥΚΟ


Εύκολο ελαφρύ γευστικό λεμονογλυκό !!!


Υλικά

  • 1 πακέτο μπισκότα digestive
  • 100 γραμμάρια βούτυρο lurpak, λιωμένο
  • 500 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό
  • 1/2 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 150 γραμμάρια κρέμα γάλακτος, χτυπημένη με 2 κ.σ. άχνη ζάχαρη
  • το χυμό από 1 λεμόνι
  • ξύσμα από 2 λεμόνια, το μισό μέσα και το άλλο για το στολισμό


Εκτέλεση

  1. Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο multi.
  2. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και τα χτυπάμε λίγο ακόμα μέχρι να ενσωματωθεί το βούτυρο με τα μπισκότα.
  3. Τα στρώνουμε ομοιόμορφα σε μία φόρμα με τσέρκι και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε την κρέμα.
  4. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη ζάχαρη.
  5. Την αφήνουμε στην άκρη και χτυπάμε το ζαχαρούχο με το γιαούρτι, το χυμό λεμονιού και το ξύσμα για δύο - τρία λεπτά να ενσωματωθούν.
  6. Κατόπιν προσθέτουμε και την κρέμα γάλακτος που είναι χτυπημένη και την ανακατεύουμε με μία μαρίζ απαλά.
  7. Τη ρίχνουμε πάνω από τα μπισκότα, την απλώνουμε καλά και πασπαλίζουμε με ξύσμα λεμονιού.
  8. Τη βάζουμε στο ψυγείο για τρεις ώρες και πάνω... Εγώ το έφτιαξα βράδυ και το άφησα μέχρι το πρωί.

Γλυκό σαν τσιζκέικ με λεμόνιΓλυκό σαν τσιζκέικ με λεμόνιΓλυκό σαν τσιζκέικ με λεμόνι


Credits:
Marina Hatzidaki
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ