
ΛΕΜΟΝΟΓΛΥΚΟ
Εύκολο ελαφρύ γευστικό λεμονογλυκό !!!
Υλικά
- 1 πακέτο μπισκότα digestive
- 100 γραμμάρια βούτυρο lurpak, λιωμένο
- 500 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό
- 1/2 κουτί ζαχαρούχο γάλα
- 150 γραμμάρια κρέμα γάλακτος, χτυπημένη με 2 κ.σ. άχνη ζάχαρη
- το χυμό από 1 λεμόνι
- ξύσμα από 2 λεμόνια, το μισό μέσα και το άλλο για το στολισμό
Εκτέλεση
- Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο multi.
- Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και τα χτυπάμε λίγο ακόμα μέχρι να ενσωματωθεί το βούτυρο με τα μπισκότα.
- Τα στρώνουμε ομοιόμορφα σε μία φόρμα με τσέρκι και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε την κρέμα.
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη ζάχαρη.
- Την αφήνουμε στην άκρη και χτυπάμε το ζαχαρούχο με το γιαούρτι, το χυμό λεμονιού και το ξύσμα για δύο - τρία λεπτά να ενσωματωθούν.
- Κατόπιν προσθέτουμε και την κρέμα γάλακτος που είναι χτυπημένη και την ανακατεύουμε με μία μαρίζ απαλά.
- Τη ρίχνουμε πάνω από τα μπισκότα, την απλώνουμε καλά και πασπαλίζουμε με ξύσμα λεμονιού.
- Τη βάζουμε στο ψυγείο για τρεις ώρες και πάνω... Εγώ το έφτιαξα βράδυ και το άφησα μέχρι το πρωί.


