Κουλουράκια με κεφαλοτύρι



Μια συνταγή της Βέφας Αλεξιάδου για ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΜΕ ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ εκτελεσμένη από την κυρία Μαρια Μαρδα


Κουλουράκια με κεφαλοτύρι

Υλικά
1/2 κούπας σπορέλαιο,
1/2 κούπας βιτάμ,
1/2 κούπας γάλα,
1 με 2 κουταλάκια αλάτι,
2 κουταλάκια ζάχαρη,
2 κουταλάκια μπέικιν,
4 με 5 κούπες αλεύρι για
όλες τις χρήσεις,
1/2 κούπας κεφαλοτύρι τριμμένο,
1 αυγό για το άλειμμα.

Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ το λάδι,το βούτυρο με το αλάτι και την ζάχαρη,να αφρατέψουν.
Δυαλύουμε το μπέικιν μέσα στο γάλα και το ρίχνουμε μέσα στο μείγμα λαδιού εναλλάξ με το αλεύρι.
Τέλος προσθέτουμε και το κεφαλοτύρι.
Ζυμώνουμε καλά για να γίνει μια ζύμη μαλακιά και εύπλαστη.
Φτιάχνουμε κουλουράκια και τα βάζουμε στο ταψί πάνω σε λαδόκολλα.
Αλείφουμε με το αυγό και ψήνουμε στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις για 30 λεπτά περίπου.